Hopp til innhold

Webinar Konkurranseforberedelser og formtopping

Frode Estil og Jonas Vika har begge lykkes med å prestere når det gjelder som mest. I webinaret arrangert av NSF langrenn og Hedmark Skikrets 04.12. delte de sine erfaringer.

Se opptak av webinaret her.
Frode har lang erfaring med prestere på høyt nivå. Han kunne fortelle at det ikke alltid har vært slik. Som ung utøver var overtenning en utfordring, og han følte flere ganger at han stilte på startstrek fullstendig utladet. Dette ga nyttig lærdom, og senere i karrieren har han levd etter mottoet «normal is enough», også når det har ståptt mye på spill. Også Jonas kjenner seg igjen i det Frode beskriver, og er opptatt av å gjøre det samme på de store arenaene som han gjør på trening og i mindre konkurranser. Begge trekker fram trivsel og mentalt overskudd som en viktig faktor for å prestere på topp; kortspill, godt samhold og god humor tar bort gravalvoret i de siste forberedelsene.

Når det kommer til fysiske forberedelser har Frode gjentatte ganger lykkes med den tradisjonelle «oppskriften» med en tøff konkurranseperiode etterfulgt av en god høydetreningsperiode før en siste oppladning i lavlandet med en tøff økt noen dager før mesterskap. Jonas trekker fram betydningen av å trene så lite at «beina begynner å klø», og at du får lyst til å gå fort og ta i. Han trekker fram overskudd og riktig muskulær spenning som avgjørende faktorer for å lykkes, mens timetallet er av mindre betydning.

Lytt til webinaret for å flere detaljer!

Se presentasjon fra webinaret her.

 Takk til Frode og Jonas for deling av mye interessant informasjon!

nif-epi04, 04