Hopp til innhold

Terje Pedersen / NTB

Uttak Tour de Ski 2023/2024

Skiforbundet langrenn har tatt ut en tropp på 19 løpere, hvorav ni kvinner og ti menn, til Tour de Ski 2023/2024. Norge har mulighet til å stille med maks ti løpere av hvert kjønn, når resultatene tilfredsstiller FIS - det internasjonale skiforbundet - sine krav. Norge stiller med ni kvinner da kun to er kvalifisert gjennom sprintkvote topp 20.

Tour de Ski starter i italienske Toblach med sprint fri teknikk lørdag 30. desember 2023, 10 km klassisk intervallstart søndag 31. desember 2023 og 25 km jaktstart fri teknikk mandag 1. januar 2024. De neste konkurransedagene er i sveitsiske Davos med sprint fri teknikk onsdag 3. januar og 20 km klassisk jaktstart torsdag 4. januar. Touren avsluttes i italienske Val di Fiemme med 15 km klassisk fellesstart lørdag 6. januar og 10 km fri teknikk med klatring opp Alpe Cermis søndag 7. januar 2024.

Uttaket er gjort med bakgrunn i Skiforbundet langrenns «Sesonginformasjoner» hvor utgangspunktet er 10 løpere av hvert kjønn. Tour de Ski-kvoten består per kjønn av en grunnkvote på seks. De neste fire som tas ut må enten være topp 20 i verdenscup sprint, verdenscupleder eller leder Skandinavisk Cup. Eliteløpere prioriteres, men det gjøres vurdering på målsettinger om flest mulig poeng for verdenscup sprint med fokus på sammenlagtseier. Enkeltutøvere vurderes til beste for laget og den enkelte, med tanke på eventuell tidligere avslutning av Tour de Ski. 

- Tour de Ski er denne langrenns-sesongens høydepunkt, sier landslagssjef Ulf Morten Aune. - Etter en god helg med flotte skiopplevelser i Trondheim, er det nå trening og forberedelser som gjelder. Vi gleder oss til touren med en tropp som vi tror vil hevde seg både sammenlagt og på enkeltdistanser, sier Aune. 

Den norske Tour de Ski-troppen:

Kvinner
Bergane, Margrethe – Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag
Fosnæs, Kristin Austgulen – Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag
Kalvå, Anne Kjersti – Lundamo IL
Myhrvold, Mathilde – Vind IL
Skistad, Kristine Stavås – Konnerud IL
Slind, Astrid Øyre – Oppdal IL
Theodorsen, Silje – Kvaløysletta SL (leder COC)
Weng, Heidi – IL BUL
Weng, Lotta Udnes – Nes Ski

 Menn
Amundsen, Harald Østberg – Asker SK
Golberg, Pål – Gol IL
Jenssen, Jan Thomas – Hommelvik IL, Team Elon Midt-Norge
Jenssen, Matz William – Njård langrenn, Team Elon Oslofjord
Klæbo, Johannes Høsflot – Byåsen IL
Krüger, Simen Hegstad – Lyn Ski
Nyenget, Martin Løwstrøm – Lillehammer SK
Taugbøl, Håvard Solås – Lillehammer SK
Tønseth, Didrik – Byåsen IL
Valnes, Erik – Bardufoss og Omegn IF

NIF-EPI02, 02