Hopp til innhold

Cathrine Instebø blir daglig leder i NSF langrenn. (Foto: Peder Nævestad / NSF)

Hun blir daglig leder i NSF langrenn

Langrennskomiteen har ansatt Cathrine Instebø (50) som ny daglig leder for norsk langrenn. Instebø har lang og bred erfaring med kommunikasjon, kommersielt arbeid og ledelse.

Instebø starter i jobben 1. mars. Hun er utdannet innen kommunikasjon ved University of Florida, og har gjennomført lederprogram både i Equinor og ved Harvard University. 

 Jeg gleder meg til å lede norsk langrenn og bli en del av et sterkt team som jobber sammen for å videreutvikle langrennssporten, sier Cathrine Instebø. 

Daglig leder har det øverste administrative ansvaret for norsk langrenn og rapporterer til Langrennskomiteen. Endringen som er gjort i høst innebærer at Ulf Morten Aune som landslagssjef har ansvaret for toppidretten i tett samarbeid med fagsjef Per Elias Kalfoss. Aune rapporterer direkte til daglig leder. 

Cathrine Instebø har blant annet bakgrunn som sponsorsjef i Equinor, med ansvar for sponsorprogrammet “Morgendagens helter”. Derfor har hun allerede bra kjennskap til langrenns-organisasjonen og mange av langrenns partnere. 

Instebø har sin idrettslige bakgrunn fra tennis der hun flere ganger er norsk mester. Hun har en profesjonell karriere bak seg som tennisspiller, også internasjonalt.

Leder av langrennskomiteen, Torbjørn Skogstad, er meget fornøyd med å ha fått Cathrine med på laget: 

 Vi hadde mange godt kvalifiserte søkere, og flere av dem ville helt sikkert kunne gjort en god jobb. Samlet sett mener vi Cathrine har egenskaper som gjør at hun er den beste til å lede organisasjonen videre der vi står i dag, sier Skogstad. 

Dette er Cathrine Instebø 
* Alder: 50 år (født 28.11.73 i Bergen) 
* Bor: Oslo 
* Kommer fra stillingen som rådgiver merkevare, strategi og samfunnsansvar i Advansia  
* Idrettskarriere: 7 NM-titler og 1 kongepokal i tennis 
* Yrkeskarriere: Adm.direktør Einar film (2022-2023), Sponsorsjef Equinor (2015-2022), Head of Events i Equinor (2013-2015), Strategisk rådgiver Maritime Colours (2009-2011), Daglig leder & gründer Trøbbel film (2003-2007) 
* Aktuell: Blir daglig leder i NSF langrenn 1. mars 2024. 

nif-epi04, 04