Hopp til innhold

Ingrid Wigernæs i aksjon under NM på ski på Røros i 1961. Foto: NTB

Ingrid Wigernæs er død

Ingrid Wigernæs er gått bort. Hun ble 95 år gammel. Ingrid var en svært viktig pioner innen norsk kvinnelangrenn.

Ingrid var med på stafettlaget som tok VM-sølv på hjemmebane i Holmenkollen i 1966. To år senere var Wigernæs trener for laget som sikret norsk gull på OL-stafetten i Grenoble. I 2021 ble Ingrid Wigernæs utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs orden.
 
Skipresident Tove Moe Dyrhaug uttaler følgende:
 
– Vi minnes Ingrid Wigernæs som en av de virkelige pionerene innen norsk kvinnelangrenn. Hun gikk foran og viste vei på 1950- og 60-tallet. Som frontfigur for "Jentut'n" ble hun et viktig symbol på at også kvinner kunne gå på langrenn. Hun satte markante spor etter seg både som aktiv utøver og trener.
 
– "Jentut'n" ble en hedersbetegnelse og betydde mye for økt likestilling i skisporten. Deres gjennombrudd kom på en tid der enkelte fortsatt stilte spørsmål ved om det var passende for kvinner å konkurrere på ski. Foregangskvinner som Ingrid har utgjort en stor forskjell for generasjoner av skiglade kvinner. Vi er mange i Ski-Norge som har mye å takke henne for.
 
Norges Skiforbund lyser fred over Ingrid Wigernæs´ minne.
NIF-EPI03, 03