Hopp til innhold

Fra venstre trener para elite Emilie Johanne Hagen, ledsager Geir Lervik, Thomas Karbøl Oxaal, Vilde Nilsen og hovedtrener para elite Magnus Evenby. Foto: @vitifilms

Uttak VM Para, Østersund

Skiforbundet langrenn har tatt ut fem løpere og en ledsager - to kvinner og fire menn - til VM Para i svenske Østersund. Mesterskapet, med det fulle navnet «Para Nordic Skiing World Championships 2023» arrangeres for langrenn i perioden 22. til 29. januar 2023.

I Østersund skal løperne konkurrere over en drøy uke i distansene; 18 km klassisk søndag 22. januar, sprint fri teknikk tirsdag 24. januar, 10 km fri teknikk lørdag 28. januar og til slutt 4 x 2,5 km i mix- og åpen stafett søndag 29. januar.

Uttaket er i tråd med Skiforbundet langrenns sesonginformasjoner. Det er resultater fra World Cup-runde 1 i finske Vuokatti før jul samt NC-resultater som er lagt til grunn. Parautøverne fikk dessverre kun én World Cup-runde før VM, da verdenscup i januar ble avlyst. Vilde Nilsen, Thomas Karbøl Oxaal og Trygve Toskedal Larsen viste alle solide resultater i Vuokatti. Vilde vant alle tre distanser, Thomas besøkte pallen på to av distansene, mens Trygve var med i kampen om pallen på begge distanserennene. 

Det er søkt og godkjent av FIS - det internasjonale skiforbundet, som nå har overtatt para-aktivteten - at Isabell Valen og Kjartan Haugen får delta via «wild card», da de av ulike årsaker ikke har konkurrert internasjonalt denne sesongen. 

Uttak kvinner
Nilsen, Vilde - Kvaløysletta Skilag - stående
Valen, Isabell Katharina - Innstranden IL - sittende

Uttak menn
Haugen, Kjartan Nesbakken - Fossum IF - stående
Larsen, Trygve Toskedal - Trysil IL - stående
Lervik, Geir - ledsager Oxaal
Oxaal, Thomas Karbøl - Sauda IL - stående synshemmet

NIF-EPI02, 02