Hopp til innhold

Margrethe Bergane, Equinor Rekruttlandslag, er klar for U23-VM i Canada. (NTB)

Uttak U23-VM Whistler, Canada

Skiforbundet langrenn har tatt ut 14 løpere - syv kvinner og syv menn - til U23-VM i Whistler Olympic Park, Canada. Mesterskapet arrangeres i perioden 29. januar til 4. februar 2023 i kombinasjon med Junior-VM hvor den norske troppen allerede er uttatt.

I Whistler skal løperne konkurrere over en uke i distansene klassisk sprint søndag 29. januar, 20 km klassisk fellesstart tirsdag 31. januar, 10 km fri teknikk individuell start fredag 3. februar og til slutt i 4 x 5 km mix-stafett lørdag 4. februar. 

Målsettingen er å stille med et best mulig lag som kan kjempe om medaljer på alle øvelser i U23-VM. Fire utøvere stiller til start per distanse. Uttakskriterier følger langrenns sesonginformasjoner og i uttaket er det lagt vekt på resultater fra World Cup, Skandinavisk Cup og Equinor NorgesCup, i prioritert rekkefølge. Utøvere som presterer i både sprint og distanse har fordel i uttaket. 
– Det har vært et krevende uttak, sier landslagskoordinator Ulf Morten Aune som legger til at avgjørelsen om at Andreas Fjorden Ree blir prioritert er fordi han er vurdert bedre i begge stilarter både i klassisk og skøyting enn nærliggende kandidater.

Uttak kvinner: 
Bakkemo, Hedda - Gjøvik SK, Team ELON Innlandet
Bergane, Margrethe - Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag
Fosnæs, Kristin Austgulen - Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag
Føyen, Sigrid Leseth - Kjelsås IL, Team ELON Oslofjord 
Gulbrandsen, Ingrid Andrea - Bardufoss og Omegn IL, Team ELON Nord-Norge
Mørk, Emma Kirkeberg - Drammens BK
Sanness, Nora - Kjelsås IL, Team ELON Oslofjord

Uttak menn:
Evensen, Ansgar - Vind IL, Team ELON Innlandet
Hjelmeset, Lars Agnar - Gjelleråsen IF, Equinor Rekruttlandslag
Korsæth, Amund - Trøsken IL
Mørk, Martin Kirkeberg - Drammens BK, Equinor Rekruttlandslag
Ree, Andreas Fjorden - Støren SK, Equinor Rekruttlandslag
Sandvik, Edvard - Kjelsås IL , Team ELON Oslofjord
Vika, Jonas - MjøsSki, Team ELON Innlandet

NIF-EPI02, 02