Hopp til innhold

Johannes Høsflot Klæbo (NTB)

Langrennsuttak VM Planica 2023

Norges Skiforbunds langrennskomite har tatt ut 25 løpere - 12 kvinner og 13 menn - i den norske troppen til VM i slovenske Planica, som arrangeres med første konkurransedag i langrenn fra torsdag 23. februar til søndag 5. mars 2023.

Den norske VM-troppen består av 20 løpere fra landslag, to løpere fra Team ELON og tre løpere utenfor landslagNorges kvote er 12 kvinner og 12 menn. I tillegg har tittelforsvarere personlig friplass på distansen de er regjerende verdensmesterJohannes Høsflot Klæbo har friplass på sprinten, Hans Christer Holund har friplass på 15 km og Emil Iversen har friplass på 50 km. De tre nevnte tittelforsvarerne går ikke utenfor kvoten om de går flere øvelser enn den de forsvarer.

Kriterier for uttak er i tråd med langrenns sesonginformasjoner som er relevante resultater fra verdenscup, Skandinavisk Cup og Equinor Norgescup inneværende sesong, samt relevante resultater fra verdenscup sesongen 2021/22. 

Uttatte løpere til VM reiser på ulike tidspunkt til opplading på precamp i Norge og Italia, og deretter videre til Planica. Løpere til de ulike distansene i VM blir tatt ut dagen før den aktuelle konkurransen.Norges VM-målsetting er å sloss om medaljer i alle øvelser og bli beste nasjon sammenlagt. 

Uttatt VM Planica kvinner:
Fossesholm, Helene Marie - Eiker SK
Haga, Ragnhild Gløersen - Åsen IL
Kalvå, Anne Kjersti - Lundamo IL
Skistad, Kristine Stavås - Konnerud IL
Slind, Astrid Øyre - Oppdal IL
Stenseth, Ane Appelkvist - Grong IL
Svendsen, Anna - Tromsø SK
Theodorsen, Silje - Kvaløysletta SL, Team ELON Nord-Norge
Weng, Heidi - IL BUL
Weng, Lotta Udnes - Nes Ski
Weng, Tiril Udnes - Nes Ski 
Østberg, Ingvild Flugstad - Gjøvik SK


Uttatt VM Planica menn:
Amundsen, Harald Østberg - Asker SK 
Golberg, Pål - Gol IL
Holund, Hans Christer - Lyn Ski
Iversen, Emil - IL Varden Meråker
Klæbo, Johannes Høsflot - Byåsen IL
Krüger, Simen Hegstad - Lyn Ski
Northug, Even - Strindheim IL
Nyenget, Martin Løwstrøm - Lillehammer SK
Røthe, Sjur - Voss IL
Taugbøl, Håvard Solås - Lillehammer SK
Tønseth, Didrik - Byåsen IL
Valnes, Erik - Bardufoss og Omegn IF
Wiig, Sivert - Gjesdal IL, Team ELON Vest

nif-epi04, 04