Hopp til innhold

Vant verdenscupen sammenlagt

Amund Korseth (22) fra Trøsken IL gikk inn sin andre strake verdenscup-seier i rulleski i italienske Rieti lørdag ettermiddag. Dermed vant østfoldingen verdenscupen sammenlagt i rulleski for første gang, og det er 12 år siden det ble norsk sammenlagtseier.

Foran finaleløpet i supersprint søndag i Italia leder Korseth verdenscupen med 119 poeng foran italienske Matteo Tanel. Dermed ble kampen om «kula» allerede avgjort lørdag.
– Utrolig moro å vinne verdenscupen sammenlagt. Dette har vært et mål for meg siden i sommer. Det er ekstra gøy at jeg klarte å avgjøre sammenlagtcupen i dagens bakkeløp og foran supersprinten søndag, sier Korseth.

Guro Strøm Solli var den siste norske utøveren som vant verdenscupen sammenlagt i rulleski. Strøm Solli vant «kula» i 2010, mens også Jan Jacob Verdenius (Nederland og Norge) har vunnet sammenlagt. I dag klarte 22 år gamle Korseth fra Trøsken og Østfold det samme. 

Under dagens motbakkeløp over 14 km i klassisk stil i fjellområdet i Rieti vant han med fem sekunders margin til italiske Luca Curti. Han avgjorde løpet rett før mål, men Curti hadde en større ledelse underveis i bakkeløpet som hadde cirka 1000 meters stigning. 

– Curti gikk fra tidlig, men vi tok ham igjen ikke så langt fra mål. Plutselig begynte han å puste mye og han stoppa helt opp. På slutten følte jeg meg sterk og jeg klarte å avgjøre med god margin, forteller en fornøyd Korseth.

Korseth er endel av satsingsgruppen til Team Aker Dæhlie. Han satser for fullt på langrenn til vinteren.


Amund og Linn Sømskar med "kula".

Resultater på fisski.com

Les også: Klart for World Cup-finale i Italia

NIF-EPI01, 01
Foto: Hanna Johre / NTB