Hopp til innhold

Fikk testet seg mot resten av verden

215 juniorløpere og trenere fra 21 land har trent og konkurrert sammen under årets Equinor International Junior Camp. Den rekordstore talentsamlingen på Sjusjøen ble arrangert i august, og aldri før har det vært så god spredning blant deltakerne.

Her er en oppsummeringsvideo av samlingen i august. 

Equinor International Junior Camp, som arrangeres av Norges Skiforbund, er helt unik i sitt slag med tanke på antall deltakere, land som er representert og trenerkrefter de unge løperne får lære av. Fra Norge deltok utøverne fra Equnior Juniorlandslaget, men også de beste juniorløperne som kjemper rett bak disse. 

– Vi er takknemlige for at så mange løpere og nasjoner ønsker å komme hit til Norge for å delta på den internasjonale samlingen. Det er viktig å møtes, dele erfaringer og inspirasjon på tvers av kulturer og landegrenser. Det foregår mye spennende på treningsfronten i mange land, og når så mange utøvere kan komme hit og dele erfaringer med hverandre, så er det utviklende for langrennssporten, forteller campens leder, Brit Baldishol, som i det daglige er utviklingssjef for langrenn i Norges Skiforbund. 

Et av høydepunktene for løperne var trolig deltakelsen fra eliteløperne Helene Marie Fossesholm og Johannes Høsflot Klæbo. 

– Vi er opptatt av å utvikle langrennssporten. Det å dele vår kunnskap, erfaring og treningsmetoder med de unge løperne fra hele verden, er utrolig artig. For langrennssporten lover det godt at så mange nasjoner deltok på samlingen i år, sier mentorene for Equnior Morgendagens helter, Helene Marie Fossesholm og Johannes Høsflot Klæbo. 

Mange av deltakerne tok med seg mye erfaring og inspirasjon hjem etter den ukelange samlinga på Sjusjøen i midten av august. 

Fakta om Equinor International Junior Camp: 
Campen er en del av samarbeidet mellom Norges Skiforbund og sponsorprogrammet Equinor Morgendagens helter.
215 løpere fra 24 nasjoner deltar på campen som blir arrangeres i perioden 5.-12. august 2022. 

Formålet med samlingen er å bidra til talentutvikling og dermed utvikling av langrennssporten på tvers av landegrenser. Ved å trene, lære samt dele kunnskap og erfaringer gjennom møter med jevnaldrende på samme nivå fra mange, ulike land og kulturer, håper vi campen kan bidra til at langrennssporten vil blomstre både nasjonalt og internasjonalt også i fremtiden. 

Nasjoner som deltok: Andorra, Armenia, Australia, Canada, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Italia, Japan, Kroatia, Latvia, Norge, Polen, Slovenia, Slovakia, Spania, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, USA og Østerrike. 

NIF-EPI03, 03