Hopp til innhold

Fornøyd kvartett (f.v.): Anne Kjersti Kalvå, Kvinner Elite, Andreas Fjorden Ree, Team Elon Midt-Norge, Marte Skaanes og Julie Myhre, Equinor Rekruttlandslag.

10 år sammen i skisporet mot VM i Trondheim

SpareBank 1 forlenger hovedsamarbeidsavtalen med langrennslandslagene i tre nye år til 2025, med en ramme på totalt 30 millioner kroner. Siden 2015 har SpareBank 1-bankene sammen vært hovedsamarbeidspartner for Norges Skiforbund langrenn.

SpareBank 1 har valgt å forlenge avtalen som de hadde opsjon på da de inngikk en ny hovedsamarbeidsavtale i 2020. Avtalen, som skulle reforhandles denne våren, blir nå forlenget til 30. april 2025. Det betyr at samarbeidet strekker seg til og med VM i Trondheim 2025 for lagene Para Elite, Kvinner Elite, Menn Elite Sprint og Menn Elite Allround.

– At SpareBank 1 fortsatt blir med som hovedsamarbeidspartner betyr at vi løperne på landslagene kan fokusere på det vi jobber for å bli best på, sier Erik Valnes på Menn Elite Sprint.

– Det er både motiverende og trygt å ha en samarbeidspartner som først og fremst bruker oss eliteløpere til å inspirere barn og unge, og som ønsker å få til noe viktig for fremtidens skiidrett sammen med oss. Sammen skal vi fortsette å sette fokus på viktige temaer og utfordringer i idretten, som å senke kostnadene og terskelen for å delta i barneidrett, sier Valnes. 


Erik Valnes i aksjon i Lahti. Foto: Roni Rekomaa / LEHTIKUVA / NTB

 

OL-vinneren er også glad for støtten de har fått gjennom pandemien og usikre tider.

– Å drive med toppidrett koster. Langrennslandslagene er helt avhengige av midler fra næringslivet for å kunne opprettholde satsningen og størrelsen på landslagene. Vi er takknemlige for at SpareBank 1 sto last og brast med oss i den spesielle tiden vi har vært gjennom, hvor idretten, og samfunnet ellers, har vært preget av store begrensninger, sier Erik Valnes.


Foto (f.v.): Stein Bugge, Sparebank1, Anne Kjersti Kalvå, Kvinner Elite, Andreas Fjorden Ree, Team Elon Midt-Norge, Marte Skaanes og Julie Myhre, Equinor Rekruttlandslag.

 

Norges største idrettssponsor – fra bredde til topp

SpareBank 1-bankene er samlet landets største samarbeidspartner og støttespiller til idretten. Bankene er synlige på drakter og idrettsanlegg i Lindesnes i sør, til Kirkenes i nord. 

– Å bidra til å bygge livskraftige lokalsamfunn har alltid vært en del av vårt samfunnsoppdrag, sier Stein Bugge, sponsoransvarlig for SpareBank 1-alliansen. – Vi har et mål om at alle skal kunne delta, uavhengig økonomisk bakgrunn og at vi hele tiden jobber med å senke barrierene og kostnaden for å delta i idretten. Vi har troen på at vårt arbeid og våre initiativ vil bidra til å skape fellesskap, glede og mestring rundt om i hele landet, fortsetter Bugge.

Samarbeidsavtalen for langrennslandslagene utgjør en liten del av den totale støtten bankene gir til lag og foreninger, men ifølge Bugge har den stor verdi. – Vi blir stadig minnet på landslagsutøvernes posisjon når vi tar dem med til lokale skiklubber, hvor barna får møte sine store forbilder. Vi er overbevist om at topp gir bredde, og bredde gir topp. Langrennssporten er noe veldig mange nordmenn setter pris på og forbildene på landslaget motiverer både liten og stor til å bevege seg mer. Skiidrett er nasjonalsporten vår og vi ønsker å bidra til å videreføre ski-arven til kommende generasjoner.

nif-epi04, 04