Hopp til innhold

Finn Hågen Krogh under åpningshelga på Beitostølen. (NTB)

– Det jobbes bra i langrenn-Norge

Finn Hågen Krogh har vært på «alle» lag i Norges Skiforbunds regi. Han er klar på at det jobbes bra i langrenns-Norge etter at han mistet plassen på elitelaget for drøyt to år siden. Det samme året kom han inn på Team Elon Nord-Norge.

Jeg har alltid vært på lag!
Som en av få utøvere har Krogh vært innom juniorlandslaget (2008-2009-sesongen), rekrutteringslandslaget, elitelaget, samt Elon (regionlaget).

Denne sesongen er han inne på Team Elon Nord-Norge for andre sesongen på rad.

– Det sportslige opplegget er bra, og det er nesten som jeg går rundt og lærer av de unge løperne når jeg er på samling nå. Jeg blir inspirert. Om jeg holder følge med gutta på laget på intervalldragene, så vet jeg at jeg har jeg en god dag. Nivået på Elon-løperne er sportslig meget bra, sier Krogh under storsamlinga i Lillehammer tidligere i høst. 

Den tidligere verdensmesteren satser for fullt kommende sesong. Han har passert 30 år, og ser fortsatt muligheter for gode toppidrettsprestasjoner.
– Jeg er en person som liker å være i et lag, og blir lett dratt med. Mange av utøverne på Elon er på et meget høyt nivå. Det å kvalifisere seg til representasjonsoppgaver nå er kjempetøft ettersom det er så få plasser. Jeg skjønner at mange blir skuffa, og folk reagerer forskjellig. Alle utøverne på Elon har sine egne høye personlige målsettinger, og dette er jo veldig bra. Det er viktig at utøverne får sine muligheter til å jage sine «drømmer», selv om de «skriker høyt» når de blir ikke blir tatt ut på representasjonsoppgaver, mener Krogh.


Margrethe Bergane gikk inn til en sterk åttende og femteplass på Beitostølen sist helg. Foto: NTB

God matching
Rekrutteringslandslaget var også med på den store Elon-samlinga tidigliere i høst. Stortalentet Margrethe Bergane er imponert over bredden i toppen i langrenns-Norge.
– Det var så mange gode skiløpere med på denne samlinga, og det er så flott med god matching. Under samlinga møttes vi også på tvers av flere lag, og det er kjempebra, sier hun.
Tidligere har hun vært på juniorlandslaget.
– Det sportslige opplegget på begge lagene var meget bra, men jeg synes det er enda mer proft på rekrutteringslandslaget. Det kan også ha med at flere av utøverne har mer erfaring når de er kommer inn på rekrutteringslandslaget, sier hun. 

Både Bergane og Krogh er klar for helgas Equinor Norgescup på Gålå.

NIF-EPI02, 02