Hopp til innhold

Skaper prestasjonskultur

Trener for Team Elon Oslofjord, Tinus Dahl, mener det skapes god prestasjonskultur når det er storsamling i langrenns-Norge mellom Elon-lagene.


I høst var det endelig igjen storsamling for Elon-lagene, og det er tre år siden sist de møttes på tvers av alle lag under er storsamling.

– Her har vi alle de norske Elon-lagene, rekruttlaget og det svenske Elonlaget samlet. Utøverne får matchet seg godt med løpere de skal konkurrere med til vinteren og vi får et godt innblikk i hvordan prestasjonskulturene i de andre lagene ser ut, det drives veldig profesjonelt, sier Dahl.

Han har vært langrennstrener i over 10 år og storkoste seg da storsamlingen fant sted i Lillehammer i midten av september.

Dahl har vært trener i en 10-årsperiode i norsk skisport (Lyn og Team OBOS). Han synes det er sterke rammer rundt Elonlagene som gir muligheter for løperne som holder veldig høyt nivå til å kunne ta det neste steget mot toppen.
– Gull verdt
– Dette er en fantastisk fin samling. Alle får god matching som er gull verdt for utøverne på dette nivået, mener trener for rekrutteringslandslaget, Monika Kørra.

Hun har flere års erfaring som juniortrener og merker forskjellen.

– Utøverne på rekrutteringslandslaget er mer selvstendig. For min del er det tettere oppfølging 1-1 til utøverne nå, mens da jeg var trener på juniorlagene er det mer samarbeid med trenerne på skigymnaset og i klubbene, sier hun. 

NIF-EPI01, 01