Hopp til innhold

Snora er klippet og unge løpere henger seg på skistjernene. (Astrid Hexeberg)

Ny rulleskiløype i Nittedal

Etter en drøm som starter for cirka 15 år siden ble det i helga åpnet en ny 2,2 km lang rulleskiløype i Nittedal.


Odd Martinsen, initiativtaker og 1 km-rundens far (nå Martinsen-runden) klipper snora, sammen med Bjørn Haugen Morstad fra Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal. Stiftelsen er største bidragsyter finansielt. Til høyre landslagets Hans Christer Holund fra Nittedal (går for Lyn). Fotos: Astrid Hexeberg 

Rulleskiløypa på Sørli i Nittedal er blitt finansiert hovedsakelig gjennom støtte fra Sparebank 1-stiftelsen, spillemidler og sponsorer. I tillegg kommer en stor dugnadsinnsats. Totalregnskapet er ikke endelig klart, men totalsummen vil være på i underkant av 15 millioner. Parallelt med rulleskiprosjektet så har hele området på Sørli blitt oppgradert. Alle lysene i området, samt i deler av Lysløyperunden (som ikke er rulleski), er skiftet ut til nye miljøvennlige og strømbesparende LED-lys og bruer har blitt skiftet ut. Prosjektet har også tjent på gjenbruk av stein fra utbyggingen på Nittedal stasjon og bru-elementer fra området utenfor Mo-senteret.

Med taler fra Sparebank-1 stiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal, Viken fylkeskommune og Norsk Tipping samt besøk av ordfører, olympiske og verdensmestere på ski, alle som har bidratt og masse forventningsfulle store og små rulleskiløpere, og andre gjester, ble søndagen fantastisk for skigruppa i Nittedal. 

Løypa på Sørli er formet som ei større og ei mindre sløyfe, pluss en 200 meter lang hale.

Barn og unge i Nittedal kan endelig gå på rulleski i trygge former i sommerhalvåret, i tillegg er det en stor fordel at skiløypene i rulleskitraseen krever mindre snø i vinterhalvåret. Løypa er også tilpasset de med funksjonsnedsettelser og det er etablert 2 HC  parkeringsplasser.

På siden av rulleskiløypa er det gruslagt en gangvei, slik at  området blir tilgjengelig også for de som liker å gå, løpe eller sykle.

Bygginga av rulleskiløypa startet for cirka 2 år siden, men det har vært jobbet hardt med hele anleggsprosessen de siste fem år.

Fakta
Rulleskiløype Sørli, Nittedal:
Lengde: 2.2 km
Finansiering: Sparebank-1 stiftelsen Jevnaker Lunner og Nittedal, spillemidler og lokale sponsorer. Totalregnskapet er ikke klart, men i underkant av 15 millioner kroner.
Grunneiere: Nittedal kommune, samt 1 privat.
Eierskap: Nittedal IL skigruppa.
Drift: Nittedal IL skigruppa


Hans Christer Holund og flere ganger verdens- og olympisk mester i paralangrenn Kjartan Haugen (Fossum)  foran forventningsfulle barn.


Tidligere verdens- og olympisk mester Bente Skari er hovedtrener for juniorer. Her intervjuet av Geir Skari.


Fra venstre: Siv Ing Egil R Haug (ansvarlig søker), Andre Fredriksen (ansvarlig for regnskap og alle søknader om støtte), Knut Nystad (tidligere leder Skigruppa og faglig rådgiver), Geir Skari (sponsor- og markedsansvarlig), Odd Martinsen, Ulf Anders Dobloug (anleggsansvarlig i Skigruppa), Kenneth Rein-Heggebakken (prosjektleder og Løypeansvarlig i Skigruppa). Foran er Bjørn Haugen Morstad fra Sparebankstiftelsen.nif-epi04, 04