Hopp til innhold

Arrangørklubben Høybråten og Stovner langrenns Sigurd Lysberg Lehn vant klassen G16. (langrenn.com)

115 klubber deltok på OBOS Oslo Skifestival

Selv med smittesituasjonen var det enorm interesse for å gå på renn i Holmenkollen i helgen. Høybråten og Stovner langrenn kunne skilte med «hjemmeseier» i G16.

Les mer om lørdagen på OBOS Oslo Skifestival her, og søndagen her (langrenn.com)

Høybråten og Stovner langrenn arrangerte i helgen OBOS Oslo Skifestival i Holmenkollen. Mens lørdagen var forbeholdt de yngste klassene var det søndag klart for mange tøffe kamper i aldersklassene 17 til 19/20.

- Det er morsomt å se at så mange tar turen til OBOS Oslo Skifestival for å måle krefter mot sine jevnaldrende fra hele landet. Noen hadde ikke gått skirenn på 22 måneder, så dette var nok svært etterlengtet for mange, sier rennleder Jarle Haugland.


Rennleder i OBOS Oslo Skifestival og leder i arrangørklubben Høybråten og Stovner langrenn er meget fornøyde med gjennomføringen.

Deltagelse fra nord til sør
Over 115 klubber fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør var representert ved helgens skifestival.

Vanligvis er det nær 2.500 starter i løpet av lørdagen, i år gikk 1.302 løpere fra 11 til 16 år sine øvelser mellom 2, 3 og 5 kilometer i de tøffe løypene i Holmenkollen. 

Søndag gjennomførte 463 utøvere i årsklassene 17 til 19/20, hvorav 270 gutter og 193 jenter. I år deltok ingen deltagere i klassene 6-10 år, det var heller ingen stafetter søndag som vanligvis er de største klassene.

Arrangørklubben med seier 
Ekstra stas var det for Høybråten og Stovner langrenn at klubbens egen storløper, Sigurd Lysberg Lehn, også i år gikk av med seieren. I G16 startet 96 løpere og Lysberg Lehn gikk sine 5 kilometer på 11:02, syv sekunder foran nummer to og ni sekunder raskere enn nummer tre.

En annen som gikk et strålende løp i Kollen, var Halvard Aasvild-Rognlien fra Østre Toten Skilag. Han hadde tatt turen til Oslo for å gå i HF 15 år.

– Det var veldig gode løyper og raskt føre. Det var veldig gøy å gå i dag, sier han.


Halvard Aasvild-Rognlien fra Østre Toten Skilag gjorde et strålende løp i HF 15 år.

Imponerende i K17 
En annen som imponerte var vinner av K17, Bækkelagets Milla Groberghaugen Andreassen. Hadde hun gått i K19/20-klassen hadde hun kommet på tredjeplass, bare 11 sekunder bak vinneren Anna Heggen fra Svea Skilag.

På herresiden tok Ola Spigseth fra Nes Ski en komfortabel seier med 30 sekunders margin til Mathias Holbæk fra Vindbjart og 36 sekunder til Johannes Lønnestad Flaaten fra Morgedal.


Milla Grosberghaugen Andreassen (Bækkelaget SK) i K17 kom bare 11 sekunder bak vinneren i K19/20. Hun delte K17-pallen med Malin Hoelsveen (Raufoss IL langrenn) og Lisa Kristine Jorde (Asker Skiklubb).

Lav puls og god stemning 
– Det har vært en kjempefin dag selv om trøkket og pulsen er ganske mye lavere enn det bruker å være, sier Haugland.

– Vi merker fraværet av de yngste klassene fra seks til 10 år. Disse skaper alltid mye liv, og ikke minst at vi ikke kan ha kiosk på stadion gjør arrangementet helt annerledes, sier leder i Høybråten og Stovner langrenn, Stian Breen.

Det har også vært lite folk inne på arenaområdet.

– Vi har ikke tillatt andre enn løperne å gå inn på stadion. Alle foreldre og støtteapparat har måttet holde seg oppe ved Kongestatuen eller ute i løypene. Vi fryktet at mange ville prøve å snakke seg inn på stadion, men jeg gikk langs løypa og langs Kongeveien, og det har bare være smil og god stemning, sier Breen.

NIF-EPI01, 01
Foto: Svalbard Skimaraton