Hopp til innhold

Mestermøte i Elverum

Rekruttering på sitt beste! Mestermøtet i langrennsklubben Strandbygda IL under den årlige miljøsamlingen kan være en fin inspirasjon for landets skiklubber å kopiere.


Nok en vellykket miljøsamling er gjennomført i Innlandet, også dette året på hjemmebane.  Full fart med forskjellige aktiviteter fredag-lørdag-søndag med cirka 60 påmeldte barn/ungdommer. Høydepunktet er som vanlig mestermøtet der lagene er blandet på tvers av treningsgruppene og det alltid er en herlig lagånd. Målsettingen for klubben i Hedmark Skikrets er at det ble en inspirerende helg, og at klubben ser igjen alle og enda flere utover på høsten/vinterens treninger og renn.

Strandbygda IL har lang tradisjon for hver høst å gjennomføre miljøsamling for hele klubben. De første åra ble samlingen gjennomført på Savalen, mens de siste 10 årene har klubben fra Elverum reist til Sälen i Sverige på miljøsamling med cirka 150 utøvere, foresatte, søsken, trenere og styremedlemmer. I 2021 ble samlingen for andre året på rad gjennomført som hjemmesamling i Elverum av smittevernhensyn.

Denne gangen hadde klubben 60 utøvere med. I tillegg bidro et titalls trenere, samt mange foresatte og styremedlemmer, med tilretteleggingen. Klubbens seniorløper, Johanne Hauge Harviken fra Team Elon Innlandet, deltok på en av øktene (gruppe 4) på fredag. Det var stor stas 

Samlingens høydepunkt for mange er Mestermøtet lørdag formiddag. Der ble utøverne fordelt på 15 stk 4-manns lag. Lagene er sammensatt av utøvere fra forskjellige treningsgrupper og eldste utøver på laget blir da ansvarlig lagleder/kaptein. Mestermøtet består av 15 forskjellige øvelser hvor laget har 3 min på hver øvelse til å samle runder, poeng elle repetisjoner. Under middagen lørdag kveld ble det delt ut premier til de 12 lagene som fikk "delt 4. plass", samt de tre beste lagene. Veldig gledelig at mange foresatte også deltok på middagen. Etter alle øktene fikk utøverne utdelt rask næring i form av boller eller energibarer. 

Se invitasjon til samlingen

BESKRIVELSE AV GRUPPEKONKURRANSE “MESTERMØTET” 

Totaltid for gjennomføring: 
Ca 1t og 45 min. 15 øvelser a 3 min arbeid og 2 min pauser tar 75 min. I tillegg kommer 15 min oppvarming og evt nedjogging, samt gjennomgang av alle øvelser før start. 

Arbeidstid:
Total arbeidstid pr. stasjon er 3 min. Deretter sendes gruppen videre til neste stasjon, følger tallrekkefølgen. 2 min pause som gruppa bruker til å forflytte seg til neste stasjon.
Gruppen, gruppestørrelse og antall på gruppen i arbeid på hver stasjon:
Hver gruppe/hvert lag består av 3-4 personer.
Hver gruppe har en kaptein. Denne har ansvar for samhold, forflytning og skal sørge for å ta med gruppas poengskjema mellom stasjonene.
2 av 4 betyr at 2 av 4 utøvere kan være i arbeid til enhver tid på stasjonen, og at 2 alltid må hvile. Det byttes kontinuerlig på dette etter gruppens ønske under en øvelse. Alle deltakerne skal bidra med noe på alle øvelsene.

Registrering av aktivitet og poenggivning:
Det telles gjennomførte repetisjoner/runder eller gis poeng pr. stasjon innenfor tildelt tid for hele gruppa til sammen. Poeng blir gitt etter resultat mellom gruppene. Dvs 1. plass i øvelsen gir 1 poeng, 2. plass 2 poeng osv. Gruppa med lavest totalt plass-siffer vinner mestermøtet.

Stasjonene:
Hver stasjon har minst en ansvarshavende/postmannskap.
Øvelsene blir gjennomgått før start, samt forklart/vist av ansvarshavende, som også kontrollerer og registrerer aktivitet. Det er gruppa selv som må enes om fordeling av oppgaver, rulleringer og eventuelt smarte løsningsmetoder om dette er mulig.

Personell på postene/stasjonene:
Trenere og foresatte

Utstyr:
Alle ansvarshavende må være utstyrt med blyant/penn. Ansvarlig for posten skal notere oppnådd resultat på gruppas poengskjema og signere.

NIF-EPI02, 02