Hopp til innhold

Vilde Nilsen under 1.0km sprint i Vuokatti (VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia))

Vilde sprintet til ny seier i Vuokatti

- «Jeg var potte stiv i beina, heldigvis har jeg en sterk overkropp», sa Vilde Nilsen etter å ha gått inn til sin andre verdenscupseier i dagens sprint for stående. Hun klokket inn på 3:05, med sju sekunders forsprang til ukraineren Liudmyla Liashenko. Den sterke konkurrenten, russiske Ekaterina Rumyantseva, tok tredjeplass.

- Jeg tenkte å gå fullt ut fra start for å ta igjen russeren, for jeg ante ikke når jeg kom til å få den muligheten igjensier Vilde rett etter målgang. - Så jeg bare kjørte på hele veien. Det kostet i siste bakke, da var jeg potte stiv i beina og det var så vidt jeg klarte å stå ned bakken. Heldigvis har jeg en sterk overkropp som kan dra meg inn i mål, jubler den ferske sprintvinneren.

Vilde Nilsen tok også førsteplassen i prologen i dagens sprint. Hun forteller at hun gikk for å spare krefter i semifinalen, men at finalen likevel kostet henne mye.

- Det var en veldig bra dag i dag, men dette er kanskje den sprint-seieren som har kostet mest. Det er gøy å vinne en skøytesprint, det er en stund siden sist. Også må jeg takke Steinar Tormodsgard som igjen gir meg ski som glir fra de andre ned bakkene, sier den ferske sprintvinneren.

Vilde Nilsen hyller smører Steinar Tormodsgard for vinnerskiene. Men på spørsmål om hemmeligheten bak skiene smiler han bare lurt og understreker at den forblir intern.

 
Rekrutt Indira Liseth tok seg videre fra prologen i dagens sprint sittende, og tok en 8. plass i semifinalen med tiden 2:40. Hun var strålende fornøyd med å ha kvalifisert seg til semifinalen.

- Jeg synes det er veldig gøy at jeg kvalifiserte meg. Nå har jeg en litt annen taktikk enn tidligere og skal bruke konkurranseinstinktet mitt, sa en kamplar Indira før semifinalen. 

Indira Liseth endte opp med å starte noen sekunder for sent i semifinalen.
- Jeg hadde ikke kontroll på tiden og begynte for sent. Dette er litt reprise fra da det samme skjedde i desember. Det er det jeg sier, gullfiskhjerne! ler Indira, som er glad for at det ikke stod om OL-gull akkurat i denne omgangen.

VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)
Indira Liseth. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)

Lagkameraten Andreas Bjørnstad mangler klassifisering og går som «rookie» i Vuokatti. I sprint-prologen klokket han inn på 2:42.
- Sprinten i dag var helt grei. Det var stor fart for min del og jeg får «punchet» bra gjennom løypa. Jeg holdt meg på skiene og da er jeg fornøyd. Nå blir den en rolig dag i morgen, så er det bare å gjøre seg klar for neste distanse på mandag, sier en fornøyd Andreas Bjørnstad. 

Foto: Skiforbundet
Trygve T. Larsen tok en 10. plass på 1.0km sprint stående med tiden 3:31. Han hadde på forhånd utnevnt seg selv som en «outsider» i dagens sprint.
- Sprinten i dag gikk bra og løypa er kjempefin. Jeg fikk tatt i det jeg er god for, og det er tøft å henge på de der tobente som fyker opp bakkene. Jeg må prøve å finne en teknikk som gjør at jeg får mer flyt i motbakkene, men jeg er på gang, sier Trygve T. Larsen.

VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)
Trygve T. Larsen. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Ole-Martin Lid gikk inn til en 14. plass på 2:47 i prologen på 1.0 km sprint i klassen synshemmede.
- Jeg er veldig skuffet for å ikke komme videre i dag, men må bare legge inn en jobb til neste år, sa Thomas Karbøl Oxaal etter å ha kommet i mål. 

- Det var ekstremt tett, mye tettere enn det har vært de siste årene. Den læringen jeg tar med meg fra sprinten er at jeg må hjem å trene. Sesongen har gått litt opp og ned for meg, med diverse skader og sykdom pluss en legg-operasjon. Jeg må holde kontinuiteten oppe hvis jeg skal ta steg i langrenn, selv om jeg tror jeg har tatt noen steg i Vuokatti likevel, sier  Karbøl Oxaal.
VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)
Ole-Martin Lid og Thomas Karbøl Oxaal. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)

NIF-EPI03, 03
Foto: Halvard Alvik / NTB