Hopp til innhold

Vilde Nilsen under dagens 15 km fristil stående i Vuokatti. (VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia))

Vilde slo til med sin tredje seier i Vuokatti

Vilde Nilsen gikk mandag inn til sin tredje verdenscupseier i finske Vuokatti på 15km fristil stående på tiden 42:44.2. Bak kom ukrainerne Yulia Batenkova-Bauman på andre plass og Liudmyla Liashenko på tredje plass.

Etter å ha kommet i mål kunne en fornøyd Vilde konstatere at taktikken fra gårsdagens lagmøte hadde fungert.

- På lagmøtet i går fikk vi beskjed om at vi skulle starte med høy fart i dag, som om det var en 10km. Det er fordi resten av utøverne her går veldig fort på mellomdistansene. Så jeg hadde i tankene at jeg skulle gå en rask 15km, og det følte jeg at jeg klarte hele veien. Jeg var litt sliten på slutten der, men klarte å mobilisere de kreftene jeg hadde og gikk et bra og kontrollert renn, sier Vilde Nilsen og strålte om kapp med vårsola i minus ni grader i Vuokatti.

Vilde Nilsen sier at hun kjente på mindre nerver før dagens langdistanse enn hun har gjort hittil i verdenscupen.

- Jeg hadde litt mindre nerver i dag enn jeg har hatt de andre dagene. Jeg blir ikke like stresset og oppkavet på en langdistanse som når jeg skal gå fort på en sprint. Jeg har også trent mye intervaller i I3 i år, så jeg trodde at jeg kunne gå en jevn og god 15km. Løypa passer meg også veldig bra, det er mange dobbeldans-bakker som er en fordel for meg. Jeg har i tillegg sovet som en stein i natt og har spist godt, avslutter en fornøyd Vilde Nilsen.

Verdenscupen i Vuokatti avsluttes i morgen, tirsdag 23. mars, med kortdistanse.

Indira Liseth debuterte på langdistanse i 15km fristil sittende og tok 6. plass på tiden 1:03:24.5. Det ble trippel russisk på pallen i kvinneklassen for sittende med seier til Marta Zainullina

- Det var tøft, men dette vil jeg gjøre mer av! Jeg greide å disponere løpet bra. Jeg gikk hardt ut, men klarte å roe ned midtveis før jeg ga alt jeg hadde på den siste strekningen. Alt i alt er jeg fornøyd og har fått noen gode erfaringer jeg kan ta med meg videre. Jeg må bare lære å godsnakke med meg selv gjennom løpet, sier Indira Liseth.

Indira Liseth sier at kroppen føles bra etter to konkurransedager og en hviledag.
- Kroppen kjennes egentlig veldig bra. Jeg kjente litt på nervene før start, men hadde en god følelse. Løypa på 3 km var ganske krevende med flere bakker, men ikke så mange tekniske svinger. Jeg hadde bestemt meg for å gi alt på siste runde, uansett hvor mye smerte jeg kjente på.

Indira Liseth. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)

Lagkamerat og «rookie» Andreas Bjørnstad debuterte også på langdistanse i 18 km fristil sittende. Han gikk inn til det som ville vært en 14. plass på tiden 1:14.42.9. Det ble italiensk seier til Giuseppe Romele i herreklassen for sittende.
- 18 km er brutalt! Men det er nok denne distansen jeg kommer til å bli best på om noen år, så det er bare å jobbe på videre. Løpet begynner ganske bra og kontrollert, men jeg faller litt sammen på de siste to rundene. På tikilometeren stivnet jeg i magen, men i dag gikk det mye bedre. Blir jeg så mye bedre fra gang til gang så blir jo dette helt rått, sier en smilende Andreas Bjørnstad etter å ha kommet i mål.

Den tidligere elitesvømmeren sier at han i likhet med Liseth hadde kjent på nervene før dagens 18 km.
- Jeg har vært mer nervøs i dag enn det jeg var før paralympics-finalen i svømming i Rio! Men langdistansen er en veldig fin erfaring å ta med seg og ikke minst en fantastisk treningsøkt.

Andreas Bjørnstad. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)

Trygve T. Larsen gikk inn til 11. plass på 20 km fristil stående på tiden 59:39.6. Det ble russisk seier til Vladislav Lekomtsev i herreklassen for stående.
- Jeg synes det gikk veldig bra i dag, jeg fikk gitt det jeg er god for i skate per dags dato. Jeg lette nok litt etter den feelingen jeg hadde da jeg jobbet med teknikken min i går. Så jeg har en jobb å gjøre når det gjelder å automatisere dette her. Men jeg kjempefornøyd med løpet i dag og kroppen kjennes bra!

- Den protesen jeg har nå har jeg gått med siden desember, og det er først nå jeg føler at jeg kan begynne å gå skikkelig på ski. Det tar litt tid å utvikle maks kraft og fart, men det skal jeg fikse i sommer, sier en målrettet Trygve T. Larsen. 

Trygve T. Larsen. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Ole-Martin Lid gikk inn til 13. plass på 20 km fristil i klassen synshemmede på tiden 53:11.9. Det ble russisk seier til Stanislav Chokhlaev.
- Jeg er ganske langt bak tet i dag, men er godt fornøyd med løpet. Tjue kilometer er langt og jeg har hatt noen utfordringer med de lange distansene tidligere. Vi traff bra på åpningshastigheten, og det gjorde at vi holdt hele veien.

Thomas Karbøl Oxaal gikk gjennom en leggoperasjon i fjor og sier at leggene fungerte godt på langdistansen.
- Dette var selve syretesten for leggene, og de holdt! Det er nok i dag jeg har følt meg best i hele verdenscupen, så er jeg spent på hvordan det slår ut på kortdistansen i morgen. Det er mulig lårene har fått kjørt seg i dag, men jeg regner med at vi skal få de relativt fine til i morgen, sier Thomas Karbøl Oxaal.

Thomas Karbøl Oxaal og ledsager Ole-Martin Lid. Foto: VuokattiSport / Heidi Lehikoinen (instagram: @vuokattisport/@fiiliksiajahetkia)

NIF-EPI02, 02
Foto: Halvard Alvik / NTB