Hopp til innhold

Foto: Geir Olsen / NTB (NTB Scanpix)

Uttak WC Ulricehamn

Skiforbundet langrenn har tatt ut seks kvinner og seks menn til verdenscupen i svenske Ulricehamn 6.-7. februar 2021. I Ulricehamn skal løperne gå skøytesprint lørdag 6. februar og teamsprint søndag 7. februar. Skøytesprinten i Ulricehamn på lørdag danner grunnlag for uttak til teamsprint dagen etter, men dette er ikke å betrakte som et «amerikansk uttak».

-Det er en ung, spennende kvinnetropp som har gått fort spesielt på Natrudstilen, sier trener Kvinner Elite, Ola Vigen Hattestad. -Vi mener det er fint å kunne gi førsteårs-seniorene Elena Rise Johnsen og Kristin Austgulen Fosnæs litt matching for å se nivået. Kristine Stavås Skistad er en utøver vi har stor tro på, og det er viktig at hun får gått en verdenscup i skøytesprint. Magni Smedås gikk også fort på Natrudstilen og Julie Myhre har gått fort i skøytesprinter i verdenscup og viser god form. Det gjør også Mathilde Myhrvold, sier Hattestad.

-Troppen med de mannlige sprinterne er også mye basert på skøytesprinten på Natrudstilen før jul, sier landslagstrener Menn Elite Sprint Arild Monsen -Dette er en spennende tropp og vi synes det er bra at det også er noen utenfor landslag som får muligheten. Vi tror dette laget med raske skøytesprintere vil gi oss spennende konkurranser sett med norske øyne i verdenscupen til helgen. 

De 12 uttatte løperne til WC Ulricehamn:
Kvinner
Kristin Austgulen Fosnæs – Team Elon Oslofjord – Fossum IF
Elena Rise Johnsen – Team Norconsult – Asker Skiklubb
Julie Myhre – Equinor Rekruttlandslag – Byåsen IL
Mathilde Myhrvold – Equinor Rekruttlandslag – Vind IL
Kristine Stavås Skistad – Equinor Rekruttlandslag – Konnerud IL
Magni Smedås – Team Elon Innlandet – Lillehammer Skiklubb 

Menn
Pål Trøan Aune – Team Elon Midt-Norge - Steinkjer Skiklubb
Finn Hågen Krogh – Tverrelvdalen IL
Thomas Helland Larsen – Team Norconsult – Fossum IF
Even Northug – Team Telemark – Strindheim IL
Sindre Bjørnestad Skar - Bærums Verk og Hauger IF
Sivert Wiig – Team Elon Vest - Gjesdal IL

NIF-EPI02, 02
Foto: Beate Oma Dahle / NTB