Hopp til innhold

Vellykket samling for Para-langrenn elite på Lillehammer

Som flere andre har også Para langrenn-elite-gjengen hatt en sesong preget av at det har vært lite konkurranser og World Cup-renn. I midten av mars er det duket for World Cup i finske Voukatti for det norske landslaget.

Treningssamlinger har vært en viktig faktor for laget under pandemien. Fra 5 – 11. februar var de samlet på Lillehammer hvor de opprinnelig skulle hatt et VM på hjemmebane nå, men som dessverre ble utsatt til neste år, pga Covid-19.

Hovedtrener Bjørn Kristiansen kan fortelle at de trives veldig godt på Lillehammer, der er det garantert gode snøforhold og hotellet er veldig flinke til å tilrettelegge for oppholdet. I tillegg til dette bor de rett vedsiden av stadion som er svært betydningsfullt, da det ikke er et behov for infrastruktur i forhold til transport eller lignende.

Hele landet har vært preget av en ekstrem kulde den siste tiden, å Lillehammer har ikke vært et unntak, det var derfor utfordrende å gjennomføre de hardeste øktene, men med litt tilrettelegging ble de lagt til midt på dag og gjengen har fått testet de ulike VM-løypene både på sprint og mellomdistanse, for både stående og sittende utøvere. Bjørn kan også fortelle at de har fått testet mye ski, og brukt GPS-målinger som har vist farten de ulike har hatt underveis i løypa – noe som er fint når man ikke har andre nasjoner rundt seg å konkurrere mot.

Para Langrenn Elite har også en nykommer denne sesongen, tidligere svømmer Andreas Bjørnstad har blitt en del av det norske landslaget etter å ha utviklet allergi for klorvann.

Bjørn forteller at ellers har de holdt seg for seg selv, fått trent styrke, og brukt mange timer på rolig trening i rolig terreng.

NIF-EPI02, 02
Foto: Halvard Alvik / NTB