Hopp til innhold

Even Northug (NTB )

20 løpere til Tour de Ski 2021/2022

Skiforbundet langrenn kompletterer Tour de Ski-troppen med tre utøvere og sender totalt 20 løpere, hvorav ti kvinner og ti menn, til touren som går i Sveits, Tyskland og Italia fra 28. desember 2021 til 4. januar 2022.

I den allerede 17-løpere store troppen får to kvinner og en mann de tre siste plassene. Dagens uttak til Tour de Ski 2021/2022 er Maiken Caspersen Falla, Mathilde Skjærdalen Myhrvold og Even Northug, sier langrennssjef Espen Bjervig og viser til Skiforbundet langrenns sesonginformasjoner

- Maiken har vært hjemme og trent og er klar for nye konkurranser, sier landslagstrener Ole Morten Iversen. - Mathilde har prestert godt både i Davos og Dresden og fortjener en plass i Tour de Ski. 

- Even Northug gjorde en strålende prestasjon i Dresden, og med hans resultater på Lillehammer og i Davos i tillegg ble han et naturlig valg for Tour de Ski, sier landslagstrener Arild Monsen. 

Tour de Ski starter i sveitsiske Lenzerheide med sprint fri teknikk tirsdag 28. desember og 10/15 km klassisk onsdag 29. desember. De neste konkurransedagene er i tyske Oberstdorf med 10/15 km fri teknikk fredag 31. desember og sprint klassisk lørdag 1. januar i nytt år. Tour de Ski avsluttes i italienske Val di Fiemme med 10/15 km klassisk mandag 3. januar og klatring opp Alpe Cermis tirsdag 4. januar. 

Den norske Tour de Ski-troppen:

Menn

 1. Amundsen, Harald Østberg – Asker SK
 2. Golberg, Pål – Gol IL
 3. Iversen, Emil – IL Varden Meråker
 4. Klæbo, Johannes Høsflot – Byåsen IL
 5. Krüger, Simen Hegstad – Lyn Ski
 6. Nyenget, Martin Løwstrøm – Lillehammer SK
 7. Northug, Even – Strindheim IL
 8. Røthe, Sjur – Voss IL
 9. Tønseth, Didrik – Byåsen IL
 10. Valnes, Erik – Bardufoss og Omegn IF

 

Kvinner

 1. Falla, Maiken Caspersen – Strandbygda IL
 2. Fossesholm, Helene – Eiker SK
 3. Haga, Ragnhild – Aasen IL
 4. Kalvå, Anne Kjersti – Lundamo IL
 5. Myhrvold, Mathilde Skjærdalen – Vind IL
 6. Theodorsen, Silje – Kvaløysletta SL – Team ELON Nord-Norge
 7. Weng, Heidi – IL BUL
 8. Weng, Lotta Udnes – Nes Ski
 9. Weng, Tiril Udnes – Nes Ski
 10. Østberg, Ingvild Flugstad – Gjøvik SK

Målsetning for Norges Skiforbund Langrenn er å være verdens beste langrennsnasjon sesongen 2021-2022 målt i antall medaljer i OL i Beijing, og i antall verdenscuppoeng. Det er også̊ et uttalt mål å lede/vinne Skandinavisk Cup sammenlagt både for kvinner og menn. 

nif-epi04, 04
Foto: Heiko Junge / NTB