Hopp til innhold

Uttak langrenn - WC Ruka

Skiforbundet langrenn har tatt ut 19 løpere, hvorav 11 kvinner og åtte menn, til verdenscupåpningen i finske Ruka 26.-28. november 2021. I Ruka skal løperne gå klassisk sprint fredag, 10/15 km klassisk lørdag og 10/15 km jaktstart fri teknikk søndag.

I utgangspunktet var forhåndsuttaket til kvinner elite at alle løpere skulle gå enten sprint og/eller distanse i Ruka. Etter Beitostølen skulle det bli foretatt en ble helhetsvurdering om eventuelt andre løpere skulle inn i troppen. - Helene Marie Fossesholm hadde et sterkt ønske om å gå i Ruka, men vi har likevel valgt å ikke ta henne med, sier landslagstrener Ole Morten Iversen. - Vi vurderer Helenes situasjon til at hun ikke har vist tilfredsstillende form, og derfor ble Ragnhild Haga tatt ut basert på hennes resulter i helga. 

Fem mannlige sprintere er forhåndsuttatt til Ruka. VM-reserve Sivert Wiig fra Gjesdal IL får siste sprintplass. - Det skal gås klassisk sprint i Ruka og da legger vi fjorårets resultater til grunn. Det er da naturlig å gi Sivert Wiig sjansen, sier landslagstrener sprint Arild Monsen.

I distanse menn er også fem løpere forhåndsuttatt. Sjette og siste distanseplass går til Erik Valnes på bakgrunn av lørdagens 4. plass på Beitostølen. - At lørdagens renn var viktig ble kommunisert til løperne i forkant, da vi har få uttaksrenn og må prioritere knallhardt på enkeltdistanser inn mot uttaket til OL i Beijing. Derfor fikk Erik Valnes den siste distanseplassen, sier landslagstrener allround Eirik Myhr Nossum og legger til at i en «vanlig» sesong hadde nok Harald Østberg Amundsen fått muligheten.  

Norge reiser til Ruka med en solid tropp. Målsetning for Norges Skiforbund Langrenn (NSFL) er å være verdens beste langrennsnasjon sesongen 2021-2022 målt i antall medaljer i Olympiske leker i Beijing, og i antall verdenscup (WC) - poeng. Det er også̊ et uttalt mål å lede/vinne Skandinavisk Cup sammenlagt både for kvinner og menn.

Uttatt kvinner sprint: 
Falla, Maiken Caspersen – Strandbygda IL
Myhrvold, Mathilde  Vind IL
Stenseth, Ane Appelkvist – Grong IL
Svendsen, Anna – Tromsø Skiklubb
Weng, Lotta Udnes – Nes Ski
Weng, Tiril Udnes – Nes Ski 

Uttatt kvinner distanse:
Haga, Ragnhild – Aasen IL
Johaug, Therese – IL Nansen 
Kalvå, Anne Kjersti 
 Lundamo IL
Weng, Heidi – IL BUL
Weng, Tiril Udnes – Nes Ski 
Østberg, Ingvild Flugstad – Gjøvik SK

Uttatt menn sprint:
Golberg, Pål – Gol IL
Iversen, Emil – IL Varden Meråker
Klæbo, Johannes Høsflot – Byåsen IL
Taugbøl, Håvard Solås – Lillehammer SK
Valnes, Erik – Bardufoss og Omegn IF
Wiig, Sivert – Gjesdal IL, Team ELON Vest

Uttatt menn distanse:
Golberg, Pål – Gol IL
Holund, Hans Christer – Lyn Ski
Iversen, Emil – IL Varden Meråker
Klæbo, Johannes Høsflot – Byåsen IL
Krüger, Simen Hegstad – Lyn Ski
Valnes, Erik – Bardufoss og Omegn IF

NIF-EPI02, 02
Foto: Svalbard Skimaraton