Hopp til innhold

Ingvild Flugstad Østberg tilbake i verdenscupen

Ingvild Flugstad Østberg har etter lengre tid klart å snu helsesituasjonen sin og tilfredsstiller nå kravene i helseattesten. Hun er dermed klar for skirenn og reiser til verdenscupåpningen i finske Ruka siste helgen i november. En planlagt, gradvis opptrapping gjør at hun ikke går skirenn på Beitostølen neste helg, men vil være tilstede på den nasjonale langrennsåpningen sammen med laget og teste ski og løyper samt delta i markeds- og medieaktiviteter.

- Helsa mi er det viktigste. Det er både en trygghet og et privilegium å være i et landslag som har ressurser til at jeg har fått hjelp og får oppfølging på veien videre, sier Ingvild Flugstad Østberg. - I tett samarbeid med et sterkt og kompetent team fra Skiforbundet langrenn og Olympiatoppen med lege, psykiater, ernæringsfysiolog, trener- og helseteam har jeg jeg klart å jobbe meg tilbake for å teste ferdighetene i skisporet igjen. Jeg er svært takknemlig for hva dette erfarne teamet har gjort og gjør for meg, sier Ingvild. 

 Ingvild er glad for at jobben hun har gjort nå gir resultater, en jobb som består av en god plan og gjennomføring på kosthold, trening og restitusjon. - Jeg har spist mer og tilpasset treningen, nå fungerer det godt. Dette er et bevis på at jeg har fått en bevisstgjøring på noen vaner - og uvaner - som jeg har jobbet med å endre, og at vi har et system som fungerer, sier Ingvild.

 - Langrenns tøffe rennsesong er nå kun noen få uker unna. Ingvild følges tett opp videre slik at vi er sikre på at helsa bevares også når hun begynner å gå konkurranser, sier medisinsk ansvarlig og landslagslege i langrenn Øystein Andersen. - Det er viktig med en gradvis opptrapping etter en lang fraværsperiode, derfor starter hun ikke på Beitostølen, men helgen etter i verdenscupåpningen i Ruka, Finland, siste helgen i november.

 - Jeg ser frem til å være tilbake i skisporet, sier Ingvild som har savnet jentene og gleder seg til å kjenne på den gode energien det gir å være sammen i et lag. - Motivasjonen til å komme tilbake har heldigvis vært der hele tiden. Likevel har det vært tøft, og hver dag har ikke vært like enkel, men takket være bra folk rundt meg hele veien har jeg også hatt det fint, sier Ingvild Flugstad Østberg.

NIF-EPI01, 01