Hopp til innhold

Her er årets trener

Eivind Arne Bjaaland fra Team Elon Vest er kåret til årets trener i langrenn.

– Det er kjempehyggelig å bli satt pris på. Først og fremst må jeg takke laget mitt som er en utrolig gjeng med utøvere som er glade i å trene. Jeg begynte som trener tidlig på 2000-tallet, er ganske humørfylt også har jeg en enkel treningsfilosofi. Tusen takk til Trenerklubben for prisen, dette er en stor ære, forteller Bjaaland.

– Han er en litt utradisjonell trenertype, som bruker seg selv, og er åpen om sine egne utfordringer, om at livet ikke alltid er rett fram. Han har lykkes godt med sammen med sine løpere, og dette skyldes ikke bare hans teoretiske fagkunnskaper som trener, men like mye medmennesket. Han er tøff og krever fokus, men samtidig god til å se alle i laget. Årets Trener jobber på høyt nivå med løpere på Team Elon, skriver juryen i sin begrunnelse. 

Fakta
Årets trener er en hedersbevisning som skal gå til en trener som bidrar til å fremme langrennssporten på en sunn måte og i tråd med de normer og verdier som blant annet er nedfelt i NSF`s utviklingstrapp. Årets jury har bestått av: Per Elias Kalfoss (leder), sammen med Monika Kørra og Maj Helen Nymoen. Prisen består av: heder, ære, et diplom og et utdanningsstipend på kr. 5.000 kroner. 

NIF-EPI03, 03
Foto: Heiko Junge / NTB