Hopp til innhold

120 deltakere på årets løypeseminar

Knapt noen yrkesgruppe gjør mer for nordmenns livsstil og folkehelse, og i år kunne endelig landets løypekjørere samles til seminar. Her kan dere også se innslag fra debatten om klassisksportens fremtid.

Alle foredragene finnes på snøkompetanse.no

I samarbeid med Skiforeningen ønsket Norges Skiforbund velkommen til Løypeseminar på Beitostølen 8.-10. november. Dette er et nasjonalt årlig bransjetreff med kompetanseheving, demokjøring og nettverksbygging. Det ble vist fram det nyeste av tråkkemaskiner, og mange spennende temaer ble presentert. Løypeseminaret passer både for deg som kjører løyper, deg som administrerer løypelag og jobber med finansiering av løypekjøringen. Faglig arrangører for seminaret var Norges Skiforbund, Skiforeningen, Antra og Owren. 

UTDRAG AV DEBATTEN: Klassisksportens fremtid ved løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff, arrangementssjef på Beitostølen Erik Østli og Odd-Bjørn Hjelmeset.

Vellykket

Årets seminar ble svært vellykket med paneldebatt som årets nykommer. Programmet var preget av «back to basic» med teknisk løypekjøring, sesongforberedelse, markedsføring og finansiering.

To kvinnelige «skihøvdinger» fra Nord-Norge, Siri Eide Storaa og Mona Mosti, satte Bardufoss og Sulis ettertrykkelig på kartet. 

Det var gode brukerhistorier med driftsløsninger fra Fet og Elverum. Løypelaget i Elverum er et godt eksempel på samarbeid med kommune, skiforening og et turlag som enkelt og greit påtar seg løyepansvar for 20 000 innbyggere. 

Det var også et «Best practice-innslag» fra vårt nasjonalanlegg, Holmenkollen. For inspirasjon. Også i Holmenkollen må man være kreative og tålmodige i møte med mange brukergrupper som tiltrekkes av godt preparert terreng. 

Husker du: Løypeseminaret 2020 gikk som et webinar. Her kan du se episodene i reprise.

UTDRAG AV DEBATTEN: – Vi må være flinkere til å gå uten staver. Til mer du leker på ski, desto bedre balanse får barna, mener Odd-Bjørn Hjelmeset 

ALLE FOREDRAGENE FINNES PÅ SNØKOMPETANSE.NO

UTDRAG AV DEBATTEN: – Her synes jeg dere skal bruke stemmen deres, sa Odd Bjørn Hjelmeseth til løypekjørerne under debatten.
– Jeg synes ikke 10-11-12-åringer skal gå opp her.

KORT OPPSUMMERING AV KLASSISKDEBATTEN:  Løypesjef i Skiforeningen, Hege Blichfeldt Sheriff, arrangementssjef på Beitostølen Erik Østli og Odd-Bjørn Hjelmeset. – Det vil alltid være et klassiskspor, mener Hjelmeset.

Mr. Beitostølen, Erik Østli: Løypekjørerne er mine guder

NIF-EPI01, 01