Hopp til innhold

Terje Mognes, Kanalrennet World Cup, IL Skade Langrenn Tormod Hynne, Prosjektleder TelemarksVeka Marianne Dale, Daglig Leder Visit Bø Terje Wold, Rennsjef Sommarlandsprinten World Cup, Skarphedin Langrenn Ole-Bjørn Mælandsmo, Leder Grønkjær World Cup, Heddal IL Langrenn

Klart for World Cup rulleski i Norge

I juni 2022 er det klart for World Cup i rulleski i Norge. Dette kom frem under siste ukers høstmøter i regi av Det internasjonale Skiforbundet (FIS).

Det er klart med fire World Cup-helger på rulleski kommende sesong. Konkurransene i Norge går i forbindelse med TelemarksVeka. Åpningshelga er i telemark 24.-26. juni, mens det fortsetter i august i Otepää og Latvia. World Cup-finalen går i Italia i september. Det er over 10 år siden sist det ble arrangert VM og World Cup-renn i rulleski i Norge. Alle de norske langrennslandslagene vil være inkludert i forbindelse med TelemarksVeka siste uka i juni neste år.  
– Vi gleder oss til å være endel av et spennende arrangement med flere TV-sendinger, sier langrennssjef Espen Bjervig.

TelemarksVeka har etablert seg i ski-Norge, og i 2022 gjør arrangørene sin største satsing noensinne.
– Vi tar ny sats sammen med TV2, Norges Skiforbund og en rekke andre særidretter innen paraidrett. Som arrangør skal vi være nådeløse på inkludering og likestilling innen idretten, samtidig som vi legger til rette for at verdens beste skiløpere skal trene og konkurrere i vår region gjennom en hel uke. World Cup på rulleski er en ny fjær i hatten for arrangementet og vi takker Skiforbundet for støtten i en lang prosess mot innvilget søknad. Idrettslagene i Notodden, Midt-Telemark og Nome kommune starter nå jobben med planleggingen. World Cup i skisportens vugge skal bli en stor folkefest, siste helgen i juni 2022, forteller Tormod Hynne, prosjektleder TelemarksVeka

TV2 kommer til å sende rulleskikonkurransene med tilhørende aktiviteter direkte.

– Vi ser frem til å bygge på et mangeårig samarbeid med de ambisiøse arrangørene av TelemarksVeka. World Cup-status er en ny bekreftelse på at det gjøres mye riktig rundt dette eventet. Telemarksveka er både mer spisset og mer inkluderende enn noen gang. TV 2 Sporten er glad for å være en av denne satsingen på en real sommerfest for vinterstjerner, sier sportsredaktør i TV2, Vegard Jansen Hagen.

World Cup-program telemark 
24. juni: 10/15 km, fri teknikk, Grønkjær Arena Notodden
25. juni: Sprint, fri teknikk, Bø
26. juni: 25/50 km, klassisk, Lunde.

Foreløpig terminliste World Cup rulleski 2022

NIF-EPI03, 03
Foto: Svalbard Skimaraton