Hopp til innhold

Fredrikstad Skiarena (Henrik Ottesen, Fredrikstad Skiklubb)

Åpnet Fredrikstad Skiarena

Denne uka ble det nye helårsanlegget inkludert den nye rulleskiløypa på 1,6 km åpnet i Fredrikstad.

Fredrikstad Skiarena i Brønnerødskogen på Veum rett utenfor sentrum er et nytt helårsanlegg for skiaktiviteter og markaport. Fredrikstad Skiklubb har arbeidet med planer for et skianlegg siden 2005. Ski-idretten og ski- og snøaktiviteter har hatt vanskelig forhold i mange år i Østfold, spesielt de 20 siste årene. Klubben har derfor laget et anlegg som kan produsere snø både til løyper og et skileikområde. 

Fakta
Skiklubben har samlet 15 millioner kroner i støtte og tilskudd for å realisere anlegget. I tillegg har det vært stor dugnadsinnsats av klubbens medlemmer og distriktets anleggsbransje. Klubben har fått et anlegg og teknisk utstyr (snøkanoner, preppemaskiner osv.) til en verdi av nærmere 30 millioner kroner.  Årlige driftskostnader vil være på cirka 300.000 til 400.000 kroner. Fremover er målsettingen å komplementere anlegget med VA-ledninger og toaletter, større parkeringsplass og etter hvert et arenabygg med garderober.
Lengde på rulleskiløypa: 1,6 km (grønn, blå og rød sløyfe).
Start- og målområdet er 140 meter lang, 20 meter bred (fin for opplæring osv.).
Skileikområdet er 120 meter lang, 40 meter bred. 

Fra venstre: Sturla Korseth (leder langrennskomiteen Østfold skikrets), Tore Sandem (kretsleder Østfold skikrets) og Erik Røste (skipresident). Foto: Henrik Ottesen, Fredrikstad Skiklubb

nif-epi04, 04
Foto: Hanna Johre / NTB