Hopp til innhold

Johannes Høsflot Klæbo sto for den offisielle åpniinga. Her med skikretsens Siri Darell. (Martin Riseth)

Utvidelse av anlegget i Granåsen

Nytt helse- og arenabygg og ny rulleskiløype er viktige milepæler i utbyggingen av Granåsen. Under Toppidrettsveka lørdag ble de offisielt åpnet.

– Tusen takk til Trondheim Kommune og alle som har vært med både i planlegging og utbygging av anlegget. Rulleskiløypene er blitt fantastiske, med veldig gode tilbakemeldinger til glede for både topp og bredde. Det har vært et godt samarbeid både med kommunen, Idrettsrådet og alle involverte. Dette er et flott hverdagsanlegg, som benyttes både av topp og bredde i alle aldre, sier leder av skikretsen i Sør-Trøndelag, Siri Darell.

Til tross for at arrangementet i Granåsen ble foregått med et fåtall tilskuere, var det en høytidelig åpning av arenabygg og rulleskiløype. Det hele skjedde like før finalene i Toppidrettsveka ble satt i gang lørdag ettermiddag.

Et anlegg for alle
For to uker siden ble den siste delen av arbeidet med denne utbyggingsfasen av rulleskiløypa ferdigstilt. Med den nye brua over Smistadvegen, som sto ferdig i desember 2019, er løypene på øst- og vestsida knyttet sammen. Granåsen kan nå skilte med en sammenhengende rulleskiløype på over seks kilometer.

– Dette er et anlegg som kan brukes av alle. Det er ikke en løype bare for eliten. Store deler av løypa på østsiden har også langsgående tursti, så du må ikke ha rulleski på beina, sier assisterende utbyggingsleder i Granåsen, Helge Johansen. 

Landslagsløpere fra flere nasjoner har testet rulleskiløypa, og har gitt veldig gode tilbakemeldinger.

Skal stå ferdig i 2023
Totalt er det investert rundt 130 millioner kroner i langrennsløypene i Granåsen fra 2013. Oppgraderingen av løypene omfatter også tursti, moderne snøproduksjonsanlegg, lysløype, fiber og infrastruktur for TV-produksjon.

I høst fortsetter arbeidet med de nye skiløypene og tursti i Litjåsen. Også her blir det lysløype og snøproduksjonsanlegg. Ei ny skibru skal bygges over hoppvegen og vil koble Litjåsen-løypene og de øvrige løypene i marka sammen med det eksisterende løypenettet i Granåsen. Det nye langrennsanlegget skal etter planen stå ferdig i 2023 og vil også omfatte rulleskiløype rundt Litjåsen som henger sammen med dagens løype. Anlegget, som er for både bredde- og toppidretten, inkluderer også skiskytterstadion.

Nytt og moderne bygg
Det nye helse- og arenabygget er reist på samme sted som det gamle bygget sto. Bygget som ble revet, var en levning fra Lillehammer-OL og hadde gjort sin misjon.

– Vi gleder oss over at nybygget nå tas i bruk, og håper det fungerer godt. Samtidig håper vi det vil bli mye brukt både på dagtid, ettermiddager og helger året rundt, både til hverdags og i forbindelse med arrangement, sier Mona Åsgård, som er utbyggingsleder i Granåsen.

Fakta
Rulleskiløypene i Granåsen har nå en sammenhengende lengde på over 6 km, og vil bli ytterligere forlenget i 2023. De nye rulleskiløypene er for både topp og bredde. 

NIF-EPI03, 03