Hopp til innhold

Ola Vigen Hattestad (NTB scanpix)

Hattestad inn i ny trenerrolle

Ola Vigen Hattestad (38) er ansatt som ny langrennstrener i Kvinner Elites trenerteam.

Ola har en sjelden erfaring med seg inn i trenerrollen. Som «nylig pensjonert utøver» har Ola konkurrert i samme verdenscup-sesonger med flere av løperne på laget, i tillegg til fersk landslagstrenererfaring fra slovensk langrenn de siste to årene.

Den tidligere OL-vinneren og verdensmesteren i sprint innrømmer å ha savnet Norge, og gleder seg stort til den spennende utfordringen det blir å trene verdens beste skijenter. 
– Denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg, selv om familien kanskje ikke var like klar med tanke på tidspunkt, sier Ola Vigen Hattestad, som ser frem til å jobbe i team med hovedtrener Ole Morten Iversen. 
– Jeg håper jeg kan bidra med min sprintkompetanse og videreføre det gode arbeidet som allerede er etablert i laget, sier Ola, som nå avslutter to interessante og lærerike år i Slovenia med gode relasjoner det blir tøft å ta farvel med. 
– Gjensidige tillitsforhold er viktig for meg som trener, og det vil jeg selvsagt jobbe for også i min nye rolle, sier Ola som gleder seg til å ta med familien hjem til huset i Mesnali igjen i løpet av sommeren.

– Både jentene og jeg ser frem til å få Ola, med sin ferske erfaring både som landslagstrener og utøver på øverste nivå, inn i trenerteamet på Kvinner Elite, sier hovedtrener Ole Morten Iversen. - Ola kjenner mange av jentene fra før og er godt kjent med vår treningsfilosofi og vet hva som kreves. Med sin bakgrunn som en av verdens beste sprintene vil Ola kunne videreføre tidligere trener Geir Endre Rogn sitt gode arbeid med etablert sprintfokus for forestående VM i Oberstdorf 2021 og OL i Beijing 2022.

– Ola Vigen Hattestad er med sine egenskaper og sjeldne erfaring - som både utøver og trener i nær fortid - for oss den riktige kandidaten til å fylle rollen som trener i Ole Morten Iversens trenerteam for Kvinner Elite, sier langrennssjef Espen Bjervig. 
– Vi har hatt dialog med Ola siden han la opp som skiløper i 2018, og selvsagt også registrert hans gode resultater innenfor trenergjerningen de siste to årene. Det var derfor naturlig å lufte interessen hos Ola også når vi skulle fylle denne rollen. Vi har også parallelt hatt samtaler med andre interessante kandidater og søkere til trenerjobben i utlysningsperioden, sier Bjervig.

Ola Vigen Hattestad konkurrerte i verdenscupen i 15 sesonger i perioden 2003 til 2018. Han ble Olympisk mester i individuell sprint under OL i Sochi 2014. Ola er dobbel verdensmester i sprint (individuelt og team) fra Liberec 2009, har et VM-sølv i teamsprint fra Oslo 2011 og en VM-bronse i individuell sprint fra Falun 2015. Han har startet 117 ganger i verdenscupen og stått på pallen 38 ganger, hvorav 17 som vinner (13 ganger individuelt). Han har vunnet verdenscup-kula i sprint tre ganger i 2008, 2009 og 2014.

NIF-EPI02, 02
Foto: Terje Bendiksby / NTB