Hopp til innhold

Geir Endre Rogn (NTB scanpix)

Geir Endre Rogn prioriterer familien

Trener for langrennsjentene, Geir Endre Rogn velger å ikke fornye sitt engasjement. Hensynet til familien veier tyngst i beslutningen. Rogn har vært ansatt i Skiforbundet de fire siste sesongene, nå får omsorg til kone, barn og hjemgården i Valdres første prioritet.

Rogn var juniorlandslagstrener fra 2016 til 2018 og trener for kvinner elite fra 2018 og frem til nå. De siste to årene i team med hovedtrener Ole Morten Iversen. 

– Det har vært fire flotte år der jeg har hatt gleden av å bidra til utvikling både for lovende juniorer og verdens beste skijenter, sier Geir Endre Rogn.

– Det er tøft å gi slipp på det som virkelig har vært en drømmejobb, men familien går foran alt. Kona mi sliter med alvorlig sjukdom og da trengs det at jeg er til stede i hverdagen for å skape ro og stabilitet for henne og de to sønnene våre. 

– Først og fremst må jeg si at vi mister en utrolig dyktig trener i Geir Endre, sier Therese Johaug. 
– Han har spilt en stor rolle for meg og laget de siste årene. Jeg takker for alt han har gjort, og ønsker han lykke til videre! Vi kommer til å savne Geir Endre både i løypa og rundt matbordet! 

Nå venter i første omgang jobbing på gården hjemme i Vang i Valdres, samt videreutvikling av Rogns digitale treningsveiledningsprosjekt hvor han tilbyr skreddersøm av målrettet trening.

Geir Endre har vært en sterk ressurs inn i kvinnelandslagets trenerteam. Det er likevel med stor forståelse og respekt at hans beslutning om å prioritere familien i en krevende periode veier tyngst, sier langrennssjef Espen Bjervig. 
– Vi skulle veldig gjerne hatt med oss Geir Endre videre, men ønsker nå først og fremst at alt går bra med familien, samtidig som vi håper fremtiden kan gi nye muligheter for tilgang til hans kompetanse i langrennssporten.

NIF-EPI03, 03
Foto: Svalbard Skimaraton