Hopp til innhold

NTB Scanpix (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Uttak langrenn - WC Ruka

Skiforbundet langrenn har tatt ut fem nye løpere til den planlagte verdenscupåpningen i finske Ruka 27.-29. november 2020.

I Ruka skal løperne gå en «mini-tour» med klassisk sprint fredag, 10/15 km klassisk lørdag og 10/15 km jaktstart fri teknikk søndag. Det er totalt ti plasser for henholdsvis kvinner og menn og det var i utgangspunktet en ledig plass på kvinneuttaket og to for menn.

På kvinnesiden er, i tillegg til de syv allerede bekreftede, tre nye løpere uttatt. Ragnhild Haga har i samråd med trenerteamet besluttet å ikke reise til Ruka, men forberede seg til videre konkurranser hjemme. Maiken Caspersen Falla reiser dessverre heller ikke til Ruka da hun fortsatt har litt rufsete luftveier og tenker langsiktig. Tre løpere kompletterer dermed kvinnetroppen til Ruka. Etter en helhetsvurdering fra Beito har Anne Kjersti Kalvå bekreftet god form med tre gode løp. Det samme gjelder Hedda Østberg Amundsen og Mathilde Myhrvold har fulgt opp med tilsvarende gode resultater.

Troppen for de mannlige løperne er komplettert med to plasser. Den ene er Mikael Gunnulfsen fra IF Ørn, Team Telemark som imponerte på Beito, spesielt på lørdag hvor han viste internasjonal klasse. Gunnulfsen er en god klassiskløper og starter i Ruka med to klassisketapper og dermed gode muligheter for å gjøre en bra minitour. Sindre Bjørnestad Skar, Menn Elite Sprint, gjorde en bra sprint og en ok 15 km på Beito i tillegg til at han i fjor viste at tourer passer ham bra.

Norge reiser til Ruka med en sterk tropp. Målet for sesongen er fortsatt å være verdens beste langrennsnasjon ved å vinne verdenscupen sammenlagt for både kvinner og menn. 

Uttatte løpere Ruka, kvinner: 
Amundsen, Hedda Østberg – Asker Skiklubb, Equinor Rekruttlandslag
Fossesholm, Helene Marie – Eiker Skiklubb
Johaug, Therese – IL Nansen
Kalvå, Anne Kjersti – Lundamo IL, Team Elon Midt-Norge
Myhrvold, Mathilde – Vind IL, Equinor Rekruttlandslag
Stenseth, Ane Appelkvist – Grong IL
Svendsen, Anna – Tromsø Skiklubb
Weng, Heidi – IL BUL
Weng, Lotta Udnes – Nes Ski
Weng, Tiril Udnes – Nes Ski 

Uttatte løpere Ruka, menn:
Golberg, Pål – Gol IL
Gunnulfsen, Mikael - IF Ørn, Team Telemark
Holund, Hans Christer – Lyn Ski
Iversen, Emil – IL Varden Meråker
Klæbo, Johannes Høsflot – Byåsen IL
Krüger, Simen Hegstad – Lyn Ski
Røthe, Sjur – Voss IL
Skar, Sindre Bjørnestad - Bærums Verk og Hauger IF
Taugbøl, Håvard – Lillehammer Skiklubb
Valnes, Erik – Bardufoss og Omegn IF

NIF-EPI02, 02