Hopp til innhold

Ansgar Evensen under sprintprologen i sesongåpningen for langrenn på Beitostølen. Foto: Geir Olsen / NTB (NTB Scanpix)

Endelig klart for Equinor Norgescup!

Når Gålå for en gangs skyld har begrenset med snø, og i tillegg er utsatt for Coronasmitte er det gledelig at arrangørene på Lillehammer nå kan ta på seg å arrangere Equinor Norgescup på Natrudstilen. Rennet på Lillehammer/Natrudstilen vil bli TV-sendt, og deltagelsen forventes å bli på linje med Beitostølen.

Erfaringene fra åpningsrennet er overveiende positive og rammene rundt den først Equinorhelga vil følge samme mønster med noen små justeringer.

Torbjørn Skogstad leder i langrennskomiteen er, under de rådende forhold, fornøyd med helga på Beitostølen, og tror at formen på de nasjonale arrangementene framover fort vil bli ganske lik det vi så på Beito.

«Vi er blitt vant med at alle renn i Norge i all hovedsak har gått uten begrensninger i mange år. Da er det kanskje naturlig at det skaper mange diskusjoner rundt om i ski-Norge når vi i år, på grunn av pandemien, har vært nødt til å foreta tøffe begrensninger for at vi i det hele tatt skal kunne arrangere skirenn»

«Vi opplever stadig at det er noe ulik oppfatning av hvilke rammebetingelser som nå gjelder for idretten, også våre aktiviteter i langrenn.» sier Skogstad og påpeker videre at det fortsatt er et viktig mål for NSF langrenn å begrense risikoen for smitte i langrennsmiljøet og ta ansvar i den samfunnsdugnaden som pågår: «Det er helt vesentlig for NSF langrenn å skape så mye aktivitet som mulig, og for flest mulig, men vi ønsker å holde oss innenfor de regler og retningslinjer som er gjeldene. Dessverre er reisebegrensningene og definisjonen av toppidrett og arbeidsreiser noe som klart begrenser oss nå, men vi har full forståelse for at det er behov for strenge tiltak med den rådende smittesituasjonen. Dette betyr at vi må drive mye LOKAL AKTIVITET, hvor klubber og kretser blir helt avgjørende bidragsytere», avslutter LK-lederen.

PRAKTISK INFORMASJON OM KONKURRANSENE PÅ LILLEHAMMER/NATRUDSTILEN  4-6. DESEMBER
Arrangementet på Lillehammer vil i grove trekk følge samme rutiner, og gjennomføres etter samme regler/retningslinjer som på Beitostølen.

KONKURRANSEPROGRAM:
Fredag 4. desember
Langrenn, Equinor Norgescup: sprint fristil.
Langrenn Para, fristil

Lørdag 5. desember
Langrenn,Equinor Norgescup: 10 km fristil kvinner
Langrenn, Equinor Norgescup: 15 km fristil menn
Langrenn Para, fristil

Søndag 6. desember
Langrenn, Equinor Norgescup: 10 km klassisk kvinner.
Langrenn, Equinor Norgescup: 15 km klassisk menn.
Langrenn Para, klassisk

Mer informasjon om nivåbegrensninger, kvoter/antallsfordeling finnes på arrangørens hjemmesider. 

 

NIF-EPI01, 01