Hopp til innhold

Ane Appelkvist Stenseth (t.v.) og Anna Svendsen (Terje Pedersen / NTB scanpix)

Uttak langrenn - World Cup Oberstdorf

Til helgens verdenscup i tyske Oberstdorf 25. - 26. januar 2020 stiller Norge med 21 løpere.

Norge reiser med ti kvinner og 11 menn til World Cup langrenn i tyske Oberstdorf, som er et prøve-VM før mesterskapet arrangeres neste år fra 23. februar til 7. mars 2021. De uttatte løperne er fra elitelag, med unntak av Veidekkeløper Håvard Solås Taugbøl fra Innlandet og Hedda Østberg Amundsen fra Asker Skiklubb. I tillegg har Gjøran Holstad Tefre fra Team Veidekke Vest friplass som leder av Skandinavisk Cup. Julie Myhre (Byåsen IL), leder av Skandinavisk Cup på kvinnesiden, velger denne helgen å stå over for å få en god treningsperiode.

MENN DUATHLON LØRDAG 25.1:
Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen. Det er en historisk god herretropp i duathlon som starter i Oberstdorf på søndag. De siste to årene har alle de seks gutta prestert helt på øverste nivå som Olympisk mester (Krüger), verdensmester (Røthe), OL-sølv (Sundby), OL-bronse (Holund), vinner WC Lillehammer (Klæbo) og norgesmester (Iversen).

MENN SPRINT SØNDAG 26.1:
Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar, Emil Iversen og Håvard Solås Taugbøl. 

På sprint stiller herrene med et sterkt lag hvor alle så langt i sesongen har vært i finale, og de fleste har vært på pallen. Norge har mange, gode sprintere og det blir spennende når vi nå går over i en periode med mange klassiske sprinter. Klassisk sprint er viktig med tanke på prøve-VM, og dermed en god generalprøve for det som venter neste år.

KVINNER DUATHLON LØRDAG 25.1:
Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng, Hedda Østberg Amundsen, Therese Johaug.

KVINNER SPRINT SØNDAG 26.1:
Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng, Ane Appelkvist Stenseth, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Anna Svendsen, Heidi Weng, Therese Johaug.

Også på kvinnesiden er prøve-VM i Oberstdorf en god anledning for mange, sterke løpere til å teste VM-løypene foran neste års mesterskap. I et fremtidsperspektiv gis i tillegg noen unge løpere prioritet i verdenscupen. Hedda Østberg Amundsen (21) er en ung og spennende løper som får muligheten i Tyskland i helgen. Lotta Weng er også ung, og gis tillit etter avbrekk med skade og sykdom ved å få gå verdenscup igjen. Ragnhild Haga har helhetlig fokus på sesongen, og velger å stå over til helgen ved å lade opp til videre skirenn hjemme.

Disse stiller for Norge, Kvinner:
Therese Johaug - IL Nansen
Heidi Weng - IL BUL
Maiken Caspersen Falla - Gjerdrum IL
Ingvild Flugstad Østberg - Gjøvik Skiklubb
Astrid Uhrenholdt Jacobsen - IL Heming
Lotta Udnes Weng - Nes Ski
Tiril Udnes Weng - Nes Ski
Ane Appelkvist Stenseth - Grong IL
Anna Svendsen - Tromsø Skiklubb
Hedda Østberg Amundsen - Asker SkiklubbMenn:
Johannes Høsflot Klæbo - Byåsen IL
Emil Iversen - IL Varden Meråker
Sjur Røthe - Voss IL
Martin Johnsrud Sundby - Røa IL
Hans Christer Holund - Lyn Ski
Simen Hegstad Krüger - Lyn Ski
Pål Golberg - Gol IL
Sindre Bjørnestad Skar - Bærums Verk og Hauger IF
Erik Valnes - Bardufoss og omegn IF
Håvard Solås Taugbøl - Lillehammer SK, Team Veidekke Innlandet
Gjøran Holstad Tefre - Førde IL, Team Veidekke Vest

NIF-EPI03, 03
Foto: Svalbard Skimaraton