Hopp til innhold

Ingvild Flugstad Østberg (NTB scanpix)

Uttak langrenn - Tour de Ski 2019/20

Til Tour de Ski i Lenzerheide 28.-29. desember 2019, Toblach 31. desember 2019 og 1. januar 2020 samt Val di Fiemme 3.-5. januar 2020, stiller Norge med full tropp; ti kvinner og ti menn.

Norge reiser med full tropp til Tour de Ski. De 20 uttatte løperne er eliteutøvere, med unntak av Veidekkeløperne Anne Kjersti Kalvå fra Midt-Norge og Martin Løwstrøm Nyenget fra Innlandet. 

Anne Kjersti Kalvå, Team Veidekke Midt-Norge, har både imponert og overrasket i de skirenn hun har fått muligheten til å gå i Ruka, Lillehammer og Davos. Det blir spennende å se hva hun kan prestere i en tour.

Martin Løwstrøm Nyenget, Team Veidekke Innlandet, har hatt en flott sesongåpning med mange gode løp som kulminerte i at han også leder Skandinavisk Cup etter første helg. Martin har levert både i distanse og sprint, og summen av disse gode resultatene gjør at han tas ut til Tour de Ski.

Ingvild Flugstad Østberg er tilbake og skal starte i Tour de Ski.
– Ut i fra en totalvurdering så er det helsemessig forsvarlig at Ingvild starter i Tour de Ski, og det vil bli gjort vurderinger underveis, sier medisinsk ansvarlig Øystein Andersen i Skiforbundet langrenn. 

– Jeg er veldig glad for å være tilbake på startstreken og sammen med gjengen på tur, sier Ingvild Flugstad Østberg. -Det blir selvfølgelig spennende å se hvordan det blir og konkurrere igjen. Kanskje trenger jeg noen renn for å komme i gang og kjenne på hvordan dette fungerer, så får resultatene bli det de blir. Det viktigste nå blir å kjenne på gleden av og være på start igjen, og deretter ta det steg for steg. 

– Sportslig sett er det nå viktig for Ingvild å få gå skirenn, og for oss er det viktig å ha henne med på laget igjen, sier hovedtrener kvinner elite Ole Morten Iversen. -Forberedelsene til Tour de Ski har ikke vært optimale for Ingvild, og vi forventer ikke at hun skal prestere opp mot sitt beste enda. Vi tror at å få gått noen skirenn nå kan være viktig for henne, med tanke på bedre prestasjoner senere i sesongen, så får vi vurdere touren underveis, sier Iversen.

Disse stiller for Norge, kvinner:
Therese Johaug - IL Nansen
Heidi Weng - IL BUL
Maiken Caspersen Falla - Gjerdrum IL
Ingvild Flugstad Østberg - Gjøvik Skiklubb
Ragnhild Haga - Åsen IL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen - IL Heming
Lotta Udnes Weng - Nes Ski
Tiril Udnes Weng - Nes Ski
Kari Øyre Slind - Oppdal IL
Anne Kjersti Kalvå - Lundamo IL, Team Veidekke Midt-NorgeMenn:
Johannes Høsflot Klæbo - Byåsen IL
Didrik Tønseth - Byåsen IL
Emil Iversen - IL Varden Meråker
Sjur Røthe - Voss IL
Hans Christer Holund - Lyn Ski
Simen Hegstad Krüger - Lyn Ski
Pål Golberg - Gol IL
Martin Løwstrøm Nyenget - Lillehammer Skiklub, Team Veidekke Innlandet
Sindre Bjørnestad Skar - Bærums Verk og Hauger IF
Erik Valnes - Bardufoss og omegn IF

NIF-EPI01, 01
Foto: NSF