Hopp til innhold

ParaElite har fått brynt seg på ukjente ting

Med deltagelse av utøvere som skal representere Norge i Deaflympics på samlingen har ParaElite gjengen fått føle på noen nye utfordringer....

Da var det klart for en ny samling etter sommerferien, som var en etterlengtet break for laget. Batteriene er nå ladet og vi er klare for å gjøre jobben utover høsten.

Samlingen startet mandag 5 i Oslo, nærmere bestemt på Olympiatoppen på Sognsvann. Her skulle alle utøverne få et individuelt styrkeprogram som skal hjelpe oss å bli bedre langrennsløpere. Olympiatoppen med Christian og Lene i spissen, stilte med mange faglig dyktige folk som var der for å hjelpe til. Vi dro fra Oslo med nye øvelser som vi kommer til å bruke i hverdagen, og enkelte kjente det nok litt mer enn andre i muskulaturen.

Neste stopp var middag på Peppes i Brumunddal, hvor et av diskusjonstemaene var hvem av sjåførene som hadde kjørt fortest. Trener Bjørn hevder at Ole Martin er en råkjører.
Det ble forresten mer enn nok mat, siden vi hadde beregnet feil antall pizzaer, så her var det bare å dytte i seg til det ble tomt.

Denne samlingen var vi så heldige å få besøk av troppen som er uttatt til Deaflympics i desember, bestående av utøverne Lena og Leif samt Ole Theodor som trener. Dette var et hyggelig tilskudd for gruppen, flere er bedre. Da skal være med oss på noen samlinger framover for å få best mulig forberedelser til sitt mesterskap.


fv. Leif Foss, Ole-Theodor Sponberg og Lena Sponberg

Da var det endelig tid for å kickstarte samlingen på skikkelig vis. Intervall sto på planen på 1.økten på tirsdag. Det er tydelig at gjengen har lagt ned en god jobb i sommer, fordi dette luktet det svidd av. Alle var fornøyd med gjennomføringen av økten, og stemningen var god.
Det er klart at vi har savnet å være på samling. Det er her man får lagt ned grovjobben av høyeste kvalitet.
Hvilen ble brukt til å lære tegnspråk av Leif, Lena og Ole Teodor. Enkelte tegn er lettere å lære seg enn andre.  Dette både var gøy og fascinerende å lære seg. Alle fikk et eget tegn for sitt navn – noen sikkert mer fornøyd enn andre med det….

2.økt var langkjøring klassisk rulleski, der det ble lagt vekt på teknikk. Etter økten var det tid for å se på teknikkvideo. Når man ser på video av seg selv gå på ski, er det lettere å se detaljene. Det var mange gode innspill, og alle hadde noe de skulle tenke på neste økt.  

På denne samlingen hadde vi også besøk av OLT`s Frank og Fam og fikk gode faglige innspill. 

Det ble gjennomført mange gode økter i løpet av samlingen, blant annet en ganske seig, men fantastisk fin økt: styrkestaking fra Swix til Nordseter.  Ellers så ble det mange timer på rulleski samt basis styrke hvor siste samlingen ble avsluttet med 10 km testløp i skøyting.



Det er alltid spennende når nye utøvere kommer inn i en etablert gjeng, og når de er døv er det en ekstra utfordring i forhold til kommunikasjon, men med god hjelp av flinke tolker gikk dette knirkefritt.  
Meldingen fra Lena og Leif etter å ha vært sammen med oss en uke tyder vel på at vi er en åpen og bra gjeng;
 - "Skal vi beskrive uken med et ord, så blir det fantastisk. Makan til mer profesjonell, ambisiøs og inkluderende gruppe skal man lete lenge etter. Vi hadde vel en tanke om at vi kom til å være på utsiden gjennom uken, men vi ble behandlet akkurat på lik linje som alle andre. Det var ikke snakk om oss og dere her var det VI! Det bidrar jo i høyeste grad til ytterligere motivasjon videre. Godt tatt imot av trenerne også. Gleder oss til neste samling"  

Og neste samling er rett rundt hjørnet. Da reiser vi til Gautefall, der vil vi i tillegg til Deaflympics gjengen også få besøk av ParaRekrutt og andre unge utøvere.
Deltagelse på Gautefall Sportsfestival med to rulleskirenn står også på samlingsplanen da.
Vi gleder oss – nå er det bare og lade batteriene.  

Følg oss  gjerne på lagets Instagramkonto: https://www.instagram.com/langrennslandslaget_paraelite/
Flere bilder finner dere på facebooksiden Skiforbundet Para

nif-epi04, 04