Hopp til innhold

Johannes Høstflot Klæbo (NTB scanpix)

Verdenscupfinale Canada

Norges Skiforbund sender 20 utøvere til verdenscupavslutningen i canadiske Quebec.


Maiken Caspersen Falla. Foto: NTB scanpix

Det er ti kvalifiserte kvinner og menn til verdenscupavslutningen som arrangeres over en minitour. Fredag er det klart for sprint fri teknikk, mens det er klart for 10/15 km klassisk fellesstart lørdag. Verdenscupen avsluttes med jaktstart over 10/15 km fri teknikk søndag. 

Totalt skal det kjempes om 350 verdenscuppoeng i den avsluttende minitouren i Canada, og under verdenscupavslutningen skal det deles ut totalt «sju» kuler.

- For oss knytter deg seg ekstra spenning om disse «kulene», og vi har fortsatt mye å kjempe om i Canada. Vi skal gjøre det vi kan for å få med oss flest kuler hjem til Norge, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

I verdenscupen sammenlagt leder Johannes Høstflot Klæbo med 14 poeng foran russiske Aleksandr Bolsjunov, mens det skiller 97 poeng mellom Ingvild Flugstad Østberg og Natalja Neprjajeva i Østbergs favør foran helga. I sprintcupen for kvinner er de også spennende. Stina Nilsson leder med 33 poeng på Maiken Caspersen Falla foran fredagens avsluttende sprint. I distansecupen for kvinner leder Therese Johaug klart foran Ingvild Flugstad Østberg. Johannes Høstflot Klæbo har allerede sikret seg seieren i sprintcupen, mens Aleksandr Bolsjunov har vunnet distansecupen. I nasjonscupen har Norge allerede sikret seg seieren foran helgas renn.

Martin Johnsrud Sundby velger å avslutte sesongens verdenscup og reiser ikke til Canada. Etter et strålende VM og en sterk andreplass i Falun i helga har luften rett og slett gått ut av ballongen. Martin ønsker derfor å avslutte sesongen med den gode følelsen.

Disse stiller for Norge:
Menn
Pål Golberg, Gol IL
Didrik Tønseth, Byåsen IL
Erik Valnes, Bardufoss og Omegn IF/Team Veidekke Nord-Norge
Hans Christer Holund, Lyn Ski
Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
Sjur Røthe, Voss IL
Johannes Høstflot Klæbo, Byåsen IL
Eirik Brandsdal, Kjelsås IL
Emil Iversen, IL Varden Meråker
Sindre Bjørnestad Skar, Bærums Verk og Hauger IF

Kvinner
Therese Johaug, IL Nansen
Tiril Udnes Weng, Nes Ski       
Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL/Team Veidekke Midt-Norge
Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Kari Øyre Slind, Oppdal IL       
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Heidi Weng, IL Bul
Mari Eide, Øystre Slidre IL       
Lotta Udnes Weng, Nes Ski

Mer om rennene på fisski.com 

NIF-EPI02, 02