Hopp til innhold

Therese Johaug (NTB scanpix)

Langrenn: 20 utøvere til Ruka

Uttak langrenn - verdenscupåpning Ruka - Mini Tour 2019.

Til verdenscupåpningen i langrenn i finske Ruka 29.11 - 1.12, stiller Norge med ti kvinner og ti menn.

Disse stiller for Norge, kvinner:
1. Therese Johaug, IL Nansen
2. Heidi Weng, IL BUL
3. Maiken Caspersen Falla, Gjerdrum IL
4. Tiril Udnes Weng, Nes Ski
5. Anna Svendsen, Tromsø Skiklubb Langrenn
6. Ragnhild Haga, Åsen IL
7. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
8. Mari Eide, Øystre Slidre IL
9. Ane Appelkvist Stenseth, Grong IL
10. Anne Kjersti Kalvå, Lundamo IL

Menn:
1. Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL
2. Emil Iversen, IL Varden Meråker
3. Martin Johnsrud Sundby, Røa IL
4. Didrik Tønseth, Byåsen IL
5. Sjur Røthe, Voss IL
6. Hans Christer Holund, Lyn Ski
7. Simen Hegstad Krüger, Lyn Ski
8. Pål Golberg, Gol IL
9. Sindre B Skar, Bærums Verk og Hauger IF
10. Erik Valnes, Bardufoss og omegn IF

Norge reiser til Ruka med en sterk tropp. Målet for sesongen er fortsatt å være verdens beste langrennsnasjon ved å vinne verdenscupen sammenlagt for både kvinner og menn. Det blir en særdeles spennende sesong hvor vi skal måle krefter med sterke løpere fra mange nasjoner.

Kvinnetroppen består i all hovedsak av landslagsløpere som har fått ro til å forberede verdenscupstarten. Lotta Udnes Weng har likevel valgt å stå over minitouren i Ruka. Hun ønsker å legge inn en god treningsperiode den kommende uken da hun fikk et avbrekk i treningen etter et fall på rulleski for noen uker siden. Lotta fokuserer spesielt på perioden fra Davos til etter Tour de ski og optimaliserer treningen inn mot disse rennene. Anne Kjersti Kalvå fra Lundamo IL og Team Veidekke Midt Norge er derfor tatt ut etter sterke prestasjoner i sesongåpningen på Beitostølen.

På herresiden gjorde Erik Valnes, Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund alle palløp på Beito, dermed ble billetten til Kuusamo klar. Av de åtte forhåndsuttatte er Eirik Brandsdal blitt forkjølet. Brandsdal har ikke fått trent optimalt de siste ti dagene, og er derfor ikke klar for verdenscuprenn ennå. Han må nå få en periode med bra trening og sikte seg inn mot Davos.

nif-epi04, 04
Foto: Halvard Alvik / NTB