Hopp til innhold

Therese Johaug (NTB scanpix)

Forlenger ikke samarbeidet

SpareBank 1 og NSF Langrenn forlenger ikke samarbeidet etter sesongen.

Etter en god og innholdsrik sponsorperiode på fem år er SpareBank 1-alliansen og NSF Langrenn enige om ikke å fornye hovedsponsoravtalen.

Det fem år lange sponsorsamarbeidet mellom SpareBank 1-alliansen og NSF Langrenn avsluttes etter avtaleperiodens utløp 30.04.20. SpareBank 1 er med andre ord sponsor for langrennslandslaget ut sesongen 2019/2020.

– NSF Langrenn og SpareBank 1 har gjennom hele perioden hatt et godt samarbeid. Dette har vært mer enn et rent sponsorat, og jeg vil spesielt trekke frem «Byttehelgen» der vi sammen har skapt en bærekraftig arena for kjøp og salg av brukt skiutstyr. Jeg ønsker å takke SpareBank 1 for samarbeidet og det de har tilført norsk langrenn, sier langrennssjef Espen Bjervig.

-SpareBank 1-bankene har lenge vært en betydelig bidragsyter til norsk langrenn lokalt, sier styreleder i SpareBank 1 Gruppen, Richard Heiberg.
-De fem siste årene har vi i tillegg vært en nasjonal sponsor på elitenivå. Vi er godt fornøyd med sponsorperioden med NSF og langrennslandslaget. Framover ønsker vi nå å dreie fokuset mer mot lokale initiativer, noe som er av stor verdi både for bankene, regionene vi er en del av og menneskene som bor der. Dette passer også godt med SpareBank 1-bankenes identitet og profil, sier styrelederen.

– NSF langrenn sitt fokus fremover vil være å tilpasse oss en kommersiell hverdag i rask utvikling som ivaretar både utøvere, klubber, samarbeidspartnere og Skiforbundet. Med fire store mesterskap de neste 5 årene har NSF Langrenn både et nasjonalt og internasjonalt fokus. Det at SpareBank 1 og NSF Langrenn har ulikt strategisk fokus fremover, gjør det naturlig å ikke forlenge samarbeidet, sier Espen Bjervig.

Fortsatt stor bidragsyter til langrenn og annen idrett lokalt
SpareBank 1 kommer fortsatt til å være en stor bidragsyter til norsk langrenn. Bankene støtter i dag over 1000 lokale klubber og breddelag over hele landet, og har klare ambisjoner om å videreføre og utvikle dette arbeidet.
SpareBank 1-alliansen ønsker å takke NSF Langrenn og landslagene for et godt og givende samarbeid.

I perioden SpareBank 1 og NSF Langrenn har samarbeidet, er det mye vi er stolte av:
Medaljefangst: 47 mesterskapsmedaljer, 17 VM-gull og 7 OL-gull.
Para: Innføring av grunnstipend for parautøverne på landslaget.
Byttehelgen: Siden 2015 har omtrent 300.000 mennesker handlet brukt skiutstyr på 500 bruktmarkeder over hele landet. Langrennslandslaget har bidratt med engasjement. Dette konseptet viderefører vi sammen med lokale klubber over hele landet.
Utetimen: Tusenvis av barn og unge har deltatt på Utetimen og over 150 skoler har tatt i bruk læringsverktøyet med fokus på hverdagsøkonomi og fysisk aktivitet.
Hundrevis av lærerike og hyggelige møter mellom landslagsutøvere og kunder, ansatte og idrettsklubber over hele landet.

NIF-EPI02, 02
Foto: Terje Bendiksby / NTB