Hopp til innhold

Rulleskiløype i både Norge og Sverige

Denne uka var det åpning av det nye rulleskianlegget mellom Töckfors og Ørje ved Svenskegrensen i Østfold. En ny løype på 2,3 står klar til bruk.


Skikretsleder Tore Sandem og anleggskonsulent Kåre Steffensen i Østfold Skikrets mente at dette var en stor dag for langrennssporten i Østfold.

Det er Nils Skogstad og Tore Berglund som har vært primus motorer siden det grenseløse anlegget åpnet i 2007. 12 år senere er rulleskiløypa klar, og det er de samme ildsjelene som har gått i bresjen for utvidelsen av anlegget. Totalbudsjettet for anlegget er på cirka 2,6 millioner. Anlegget er finansiert gjennom gaver, støtte og tippemidler. 600 meter av rulleskiløypa er transportveien til den nye vindmølleparken, og anlegget har fått avgjørende hjelp fra utbyggerne. I tillegg har det vært jobbet knallhardt på dugnadssiden for å ferdigstille anlegget i høst.

Se også Kjölen Sportcenters nettside 

NIF-EPI03, 03
Foto: Geir Olsen, NTB scanpix