Hopp til innhold

Vibeke Skofterud (NTB scanpix)

Minnerenn for Vibeke Skofterud

- Ideen om et minnerenn kom ganske raskt etter Vibekes bortgang. Det er en naturlig måte videreføre hennes engasjement og arv på, sier Tormod Skofterud, styreformann i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond.

Gå til invitasjonen på skiforbundet.no

Søndag 24. februar arrangeres tidenes første utgave av Vibeke Westbye Skofteruds Minnerenn. Rennet går av stabelen i Vibekes hjembygd Slitu, og er et samarbeidsprosjekt mellom Slitu IF og Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond.

- Vi har – og har hatt – mange forespørsler angående forskjellig minnearrangement knyttet til Vibeke. Minnefondet har brukt litt tid på å vurdere ulike alternativer, men falt til slutt ned på at et familiearrangement i regi av hennes egen idrettsforening var det riktige valget. Gjennom dette minnerennet favner vi mange av verdiene Vibeke sto for. Samtidig lar vi folk få oppleve de flotte løypene og terrenget der hun trente seg opp til å bli en av verdens beste skiløpere, forklarer Vibekes bror, Tormod.

Rennet, som går i klassisk stil og har fellesstart, vil ha både barne- og voksenklasse. Selve turrennet er på 20 kilometer, men det er også mulig å velge en trimløype på fem kilometer. Barnerennet er på overkommelige 500 meter. Start og mål er ved Tenor Skole.

Tormod Skofterud forteller at barna som deltar, kan vente seg en helt spesiell opplevelse:
- Da vi gikk gjennom Vibekes eiendeler etter at hun gikk bort i sommer, fant vi en hel eske med startnummer som hun har gått med i ulike nasjonale- og internasjonale renn gjennom karrieren. Vibekes niese, Moa, foreslo at vi kunne bruke disse i forbindelse med et minnerenn. Nå setter vi den ideen nå ut i livet ved at barneklassen får gå med Vibekes gamle startnummer på brystet.

Slitu IF er teknisk arrangør av minnerennet, og Tormod Skofterud er full av lovord om jobben idrettsforeningen har gjort så langt:
- Det har vært en fantastisk dugnadsinnsats. Lokalsamfunnet løfter nok en gang i flokk, og vi er så glade for å være en del av et slikt miljø. Vi kan love et flott og hyggelig skirenn, som er Vibeke verdig.


Overskuddet fra rennet går uavkortet til Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond til fremme for fysisk og psykisk helse.

NIF-EPI03, 03