Hopp til innhold

Rulleskiløype på en nautisk mil

Marit Bjørgen åpnet i helga Kristiansands nye rulleskiløype på Flekkerøy. Rulleskiløypa til Fløy IL er på en nautisk mil.Det ble en svært vellykket åpning av det flotte rulleskianlegget. Marit Bjørgen klippet båndet ved åpningen, og «selvfølgelig» var det rulleskikonkurranse over en nautisk mil i forbindelse med åpningen. Raskest av alle var Emil Iversen og Ragnhild Haga som var i Kristiansand i helga i forbindelse med rulleskifestivalen.Anlegget har hatt en prislapp på cirka 6,6 millioner. Rulleskiløypa er den andre i Kristiansand, og er bygd uten ei eneste kommunal krone i ryggen. Anlegget er finansiert via en stiftelse, en bank, sponsorer og spillemidler.

Generalsekretær Stein Opsal representerte Norges Skiforbund i forbindelse med åpningen fredag kveld.
- Gratulerer med dagen Fløy Ski og Flekkerøya, og lykke til med et fantastisk flott anlegg, og lykke til med rekruttering og vekst i årene framover!
- Det er rett på slett veldig imponerende hva dere har fått til. Uten lokal finansiering er det bare imponerende innsats av mange ildsjeler som har gjort det mulig å realisere dette flotte anlegget. Skiforbundet prioriterer rulleskianlegg høyt. Bruken av rulleski har vokst sterkt, men dessverre har vi opplevd mange ulykker på veiene de siste årene. Rulleskianlegg er derfor helt nødvendig for sikker trening. Med denne løypa og Oddersjaas nye løype har byen to nye flotte rulleskiløyper. Det er nå endel år siden det var landslagsstjerner på ski fra Kristiansand. Kanskje bidrar dette flotte anlegget til at neste skistjerne kommer fra Flekkerøy. Det ville vært utrolig moro. Løypa virker veldig flott og variert, utviklet av Hermod Bjørkestøl, og her ute i skjærgården måles løypa selvfølgelig ikke i km men i mil. Løypa er ei hel mil lang, riktignok nautisk mil, men likevel. 

Fakta Flerbruksløype på Flekkerøy
Beliggende ved Ungdomsskolen, Flekkerøyhallen og Colorline-banen
Får tilgang til dagens parkering og garderober
Kostnadsberegnet til kr 6,6 mill. inkl. lys
Prosjektert av Cowi
Tegnet av Hermod Bjørkestøl
Åpner for svært allsidig bruk, slik som: Skiløpere, aktive, mosjonister og turgåere
Fløy IL, fotballklubber, håndballklubber og ungdomsskolen.
Aktiviteter: Rulleski, løp, sykkel, rulleskøyter, rullestolbrukere.
Lysløype på vinteren, trengs lite snø.

Om Fløy Ski
Gruppe i Fløy IL stiftet 2012.
Pr i dag over 70 barn på ukentlige treninger og mosjonsgruppe voksne. Økende hvert år.
Største skiklubb på Sørlandet for barn i alderen 7-10 år!
Ønsker å være for:
De som ønsker å lære å gå på ski og ha det gøy.
De som på sikt ønsker å bli best mulig.

NIF-EPI03, 03
Foto: Terje Pedersen /NTB