Hopp til innhold

Espen Bjervig (NTB scanpix)

Espen Bjervig ny langrennssjef

Norges Skiforbund har ansatt Espen Bjervig (45) som ny langrennssjef.

- Det har vært en lang og grundig ansettelsesprosess med gode søkere. I finaleheatet hadde vi fire sterke kandidater representert med begge kjønn. En samlet langrennskomite er enige om at Espen Bjervig er den beste til å lede norsk langrenn videre, sier leder av langrennskomiteen i Skiforbundet, Torbjørn Skogstad.

Bjervig starter i jobben 1. juli 2018 i en overgang fra å være administrativ leder samme sted, likestilt med landslagssjef Vidar Løfshus, som han nå blir sjef for.
-Jeg setter stor pris på tilliten og gleder meg til å ta tak i arbeidet som øverste leder for norsk langrenn, sier nyansatt langrennssjef Espen Bjervig.
-Det er med stolthet og engasjement jeg tar fatt på arbeidet med å inspirere og ivareta mennesker både internt og eksternt til og være en del av vår nasjonalidrett, sier den tidligere landslagsløperen.

-Gjennom de siste års hendelser i langrenn har jeg lært mye, og jeg skal gjøre mitt beste for at vi sammen skal fortsette å ha fokus på gode rutiner, kontroll og kvalitet i all vår drift, sier den kommende langrennssjefen.
-Samtidig er det viktig at landslagsmodellen tilbyr det beste sportslige opplegget til løperne, og med rom for individuelle tilpasninger. Bjervig understreker at vi må tørre å gjøre endringer og tilpasse oss fremtiden.
-Rekruttering i bredden skal gjøre sporten tilgjengelig og attraktiv for alle, og toppidretten skal sørge for kompetansedeling og læring slik at vi kan levere gode resultater også i årene fremover.

Fakta
Espen Bjervig (45) er utdannet siviløkonom og har vært ansatt i Norges Skiforbund siden 2014, de to siste årene som administrativ leder i langrenn. Han har tidligere vært daglig leder for Bjørn Dæhlie Sport AS, salgsdirektør i Acta Kapitalforvaltning og salgssjef i AstraZeneca. Han la opp som langrennsløper i 2003, og hadde sine beste plasseringer i skisporet med VM-sølv på stafett i Ramsau i 1999 samt flere topp tre plasseringer i World Cup og Norgesmesterskap.

NIF-EPI01, 01
Foto: TerjePedersen/NTB