Hopp til innhold

Eirik Myhr Nossum (32) blir ny landslagstrener for Menn Elite Allround

-Jeg gleder meg stort til jobben som hovedtrener for verdens beste langrennslandslag, sier en stolt og ydmyk Eirik Myhr Nossum som takker Vidar Løfshus, Skiforbundet og løperne for tillitserklæringen.

-Motivasjonen for å gjøre et solid stykke arbeid som lag inn mot Seefeld og fremtidige mesterskap er forankret i min grunnleggende jakt på seier, heldigvis svært så sammenfallende med gutta på laget, sier trønderen fra Innerøya.

Eirik Myhr Nossum har Master i Idrettsfysiologi fra Norges Idrettshøgskole og har jobbet i syv år som trener for Petter Northug. I tillegg har han i ni år vært trener for Lyn Ski, og de to siste årene trener i teamene rundt Menn Allround Elite og Menn Sprint Elite i Skiforbundet Langrenn. 

-Jeg «elsker» å være langrennstrener og bidra til utvikling av gode prestasjoner - selv om jeg aldri ble god nok på ski selv, sier en energisk Nossum. Han beskriver seg selv som god faglig med fokus på involvering og ansvarliggjøring. -Den ekstreme drivkraften i nervøsiteten ved å ha et mål i sikte trigger mitt vinnerinstinkt og er nok den viktigste drivkraften.

-Eirik er en ung og erfaren trener og har den kompetansen og de egenskapene vi etterspør i rollen som sjef for allroundgutta, sier landslagssjef Vidar Løfshus. -Han har jobbet tett i trenerteam med Menn Elite Allround og Menn Elite Sprint de to siste årene. Selv om rollen som hovedtrener er mer krevende og med større ansvar, har vi stor tro på at Eirik sitt bidrag inn i vårt totale trenerteam skal bidra til å utvikle både hovedtrenere og nye trener som skal inn i teamet med fokus på «gode sammen», understreker Løfshus.

 

Langrenns trenerteam

Langrenns trenerteam består nå av hovedtrenerne Arild Monsen, Menn Elite Sprint, Ole Morten Iversen, Kvinner Elite og Eirik Myhr Nossum, Menn Elite Allround. 

-Trenerteamet skal kompletteres med ytterligere to trenere som skal inn i arbeidet med henholdsvis Kvinner Elite og Menn Elite Allround & Sprint. Disse to trenerstillingene vil bli utlyst så snart det praktisk lar seg gjøre, understreker landslagssjefen. -Det er jo ikke til å legge skjul på at det hadde vært veldig spennende om en kvinnelig trener kunne ha komplettert trenerteamet vårt, sier Vidar Løfshus.

 

NIF-EPI01, 01