Hopp til innhold

Juniorgutter

Her er morgendagens skistjerner

Norges Skiforbund har i dag tatt ut løperne som skal representere Norge på Morgendagens Helter- rekruttlandslag og Morgendagens Helter-juniorlandslag for den kommende 2018/19 sesongen.

- Vi har som ambisjon å være best på talentutvikling i verden og det har vi bevist gjennom mange år. Vi har stor tro på at de løperne som nå er tatt ut på Morgendagens Helter rekrutt- og juniorlandslag vil være med og hevde seg i årene som kommer, sier Vidar Løfshus, Landslagssjef for Norge.

- Statoil har i en årrekke samarbeidet med Norges Skiforbund for å få frem morgendagens skiløpere og vi er stolte over å se at mange av de som har vært på junior- og rekruttlag har etablert seg som eliteutøvere. Vi håper at mange av de løperne som nå er tatt ut vil klare det samme sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter.

Til sammen er 11 utøvere på både dame- og herresiden plukket ut til å gå for rekruttlaget. Nye løpere på herresiden denne sesongen er Eirik Sverdrup Augdal, Håvard Solås Taugbøl og Kasper Stadaas. På damesiden kommer Anne Kjersti Kalvå og Thea Krokan Murud inn på laget.

- Vi har i løpet av denne sesongen hatt mange løpere med i verdenscupen og flere har fått gode resultater.  Silje Øyre Slind fikk en femteplass i Falun og Mattis Stenshagen gikk inn til en syvende plass i Planica. Vi har også tatt hjem sammenlagtseiere i Skandinavisk cup som er nivået under verdenscupen.  Til neste sesong for vi inn flere løpere som har prestert på et høyt nivå og som kommer til å løfte samlingene til Morgendagens Helter Rekruttlandslaget til et enda høyere nivå, sier trener Anders Bystrøm.

 Juniorlaget for 17/18 sesongen vil bestå av 6 jenter og 6 gutter. Alle fra årgangen 1999-2001. 

- Det skal være krevende å komme inn på vårt juniorlandslag men vi ønsker å legge til rette for at de unge utøverne skal utvikle seg over tid og matche dem riktig slik at de kan bli fremtidens topputøvere, sier trener Geir Endre Rogn.


Rekrutt jenterRekrutt gutter

Liste over de som er tatt ut på landslagene:

Langrennslandslaget Rekrutt 2018-19

Navn

Klubb

Årgang

Anne Kjersti Kalvå

Lundamo IL

1992

Lotta Udnes Weng

Nes Ski

1996

Marthe Mæhlum Johansen

Østre Toten Skilag

1997

Silje Øyre Slind

Oppdal IL

1988

Thea Krokan Murud

Søre Ål IL

1994

Daniel Stock

Vadsø Skiklub

1992

Eirik Sverdrup Augdal

Ringkollen SK

1995

Håvard Solås Taugbøl

Lillehammer Skiklub

1993

Kasper Stadaas

IL Heming

1994

Martin Løwstrøm Nyenget

Lillehammer Skiklub

1992

Mattis Stenshagen

Follebu Skiklub

1996

 

Juniorjenter

Morgendagens Helter juniorlandslag 2018-19

Navn

Klubb

Årgang

Helene Marie Fossesholm

Eiker SK

2001

Ingrid Andrea Gulbrandsen

Bardufoss og Omegn IF

2000

Karianne Olsvik Dengerud

Kjelsås IL

2000

Kristin Austgulen Fosnæs

Fossum IF

2000

Kristine Stavås Skistad

Konnerud IL

1999

Tuva Bakkemo

Gjøvik SK

1999

Andreas Kirkeng

ROS IL

2000

Ansgar Evensen

Vind IL

2000

Håkon Skaanes

Strindheim IL

1999

Håvard Hovde

Mjøsski

1999

Håvard Moseby

Kjelsås IL

1999

Iver Tildheim Andersen

Rustad IL

2000

NIF-EPI03, 03