Hopp til innhold

Kristine Stavås Skistad (NTB scanpix)

15 utøvere til junior-VM

Norges Skiforbund har uttatt 15 utøvere til junior-VM i Goms, Sveits 28. januar til 3. februar.

Det er uttatt åtte kvinner og syv menn i den norske troppen i Sveits. 

- Hovedmålet med junior-VM er at utøverne skal få nyttige erfaringer inn mot en seniorkarriere. Men selvsagt er det også et mål å prestere i mesterskapet og å kjempe om pallplasseringer. Tre av utøverne var med på laget som tok gull i herrestafetten i fjor og to av de uttatte utøverne tok individuelle medaljer i fjorårets mesterskap. Selv om juniorene konkurrerer lite internasjonalt, er det absolutt grunn til å tro at de norske utøverne skal kunne kjempe i toppen på alle øvelser. Det blir nok tøffest å ta medaljer på distanserennene blant jentene, men med fullklaff kan selvsagt det også være mulig. I sprint og stafett for jenter og i alle gutteøvelsene bør det være klare medaljesjanser, sier juniorlandslagstrener Geir Endre Rogn.


Jon Rolf Skamo Hope. Foto: NTB scanpix

Uttaket er basert på resultatene i mønstringsrennene på Sjusjøen og Beitostølen, samt skjønn fra juniorlandslagstrener Rogn. Målsetningen er å stille det best mulige laget på de ulike distansene i VM, som er sprint skøyting, 5/10km klassisk, skiathlon og stafett. Det er kun uttatt løpere fra klasse 19-20 år. Som sesonginformasjonen angir i langrenn, kan ikke 17-åringer vurderes, samt at 18-åringer må prestere klart bedre enn løperne i klasse 19-20 år.

Disse stiller for Norge:
Jenter
Mathilde Skjærdalen Myhrvold, Vind IL (født 1998)
Kristine Stavås Skistad, Konnerud IL (født 1999)
Tiril Liverud Knudsen, Konnerud IL (født 1998)
Lone Johansen, Melhus IL (født 1998)
Hedda Østberg Amundsen, Asker SK (født 1998)
Tuva Bakkemo, Gjøvik SK (født 1999)
Maiken Min Midtskogen, Stor-Elvdal SK (født 1998)
Amalie Honerud Olsen, Mjøndalen IF (født 1998)

Gutter
Jon Rolf Skamo Hope, Hyen IL (født 1998)
Thomas Helland Larsen, Fossum IF (født 1998)
Håvard Moseby, Kjelsås IL (født 1999)
Harald Østberg Amundsen, Asker SK (født 1998)
Jørgen Lippert, Trøsken IL (født 1998)
Brage Bø, Larvik Ski (født 1999)
Filip Fjeld Andersen, Geilo IL (født 1999)

NIF-EPI02, 02