Hopp til innhold

Skirenn

Trener 3-kurs 2019-2020

Trener 3-kurs i langrenn starter sommeren 2019 i Skjolden/Sognefjellet dersom påmelding er tilstrekkelig (minimum 15 deltagere). I teksten under finner du en beskrivelse av pågående kurs. Neste års kurs vil følge samme mal, men tidspunkter er ikke fastsatt.

Trener 3 er det høyeste Trenerkurset vi tilbyr innen langrenn.  Dersom det er nok etterspørsel kjøres kurset årlig. (Minimum 15 deltagere)
Trener 3-kurset retter seg inn mot trenere for junior- og seniorløpere på høyt nivå. Målgruppen på Trener 3 er trenere som ønsker å hjelpe utøvere som har fokus på prestasjonsutvikling mot et høyt nasjonalt nivå og internasjonal deltakelse. 

Kurset startet med en samling på Sognefjellet i juni  2018.
Hovedtemaer  var langrennsteknikk med Audun Svartdal og Geir Endre Rogn. I tillegg ble arbeidskravsanalyse og treningsplanlegging (Geir Endre Rogn) gjennomgått.

Undervisning og overnatting i  Skjolden ved Sognefjorden; praktisk undervisning på fjellet.

Samling nr. 2  ble avholdt  12-16 september 2018 (onsdag til søndag) i regi av  Norges Idrettsforbund / Olympiatoppen (sammen med andre særforbund), på UBC Ullevål Stadion i Oslo. Temaer: Coaching, utøversamtaler, idrettspsykologi, ernæring, strategi- og målprosesser.

Siste samling i regi av NSF langrenn i april 2019

I løpet av året gjennomføres et omfattende arbeid med en årsoppgave, hvor temaet er planlegging, gjennomføring og evaluering av treningsåret med egen utøver (en eller flere), samt teknikkanalyse m.m. Det gis fortløpende tilbakemeldinger på innlevringsoppgaver.

For å komme med på Trener 3-kurset kreves at man har Trener 2 (eller T3 fra perioden 2002-2012), og «omfattende trenerpraksis».

Søknad om å komme med på Trener III-kurset: Send en kortfattet søknad til brynhild.saetha@skiforbundet.no innen 15.april. Oppgi navn og fødselsdato, og beskriv kortfattet/punktvis egen trenerutdanning og egen trenerbakgrunn. Det vil være begrenset antall plasser.

Kurskostnader: Pensumlitteratur er «Den norske langrennsboka» og «Utviklingstrappa i langrenn» som kursdeltagerne må ha skaffet seg. (Kan kjøpes fra NSF v/Pål Rise) Utover det vil det påløpe kostnader til egen reise og eget opphold, samt en kursavgift som dekker deler av forelesningskostnader.
Detaljer om dette publiseres her fortløpende.

Spørsmål kan rettes til: pal.rise@skiforbundet.no

NIF-EPI02, 02
Ole Martin Wold/ NTB Scanpix