Hopp til innhold

Her er morgendagens skistjerner

Norges Skiforbund har i dag tatt ut løperne som skal representere Norge på Morgendagens Helter- rekruttlandslag og Morgendagens Helter-juniorlandslag for den kommende 2017/18 sesongen.

- Vi har gang på gang sett hvor gode våre rekruttløpere er og hvor raskt de hevder seg blant de beste. Derfor blir jeg ikke overrasket hvis noen av de løperne som nå skal gå for Morgendagens Helter-rekruttlag blir å se i verdenstoppen kommende sesong, sier Vidar Løfshus, Landslagssjef for Norge.

Til sammen er 10 utøvere på både dame- og herresiden plukket ut til å gå for rekruttlaget. Nye løpere på herresiden denne sesongen er Daniel Stock, Magnus Stensås, Martin Løwstrøm Nyenget og Mattis Stenshagen. På damesiden kommer Mari Eide, Marte Mæhlum Johansen og Silje Øyre Slind inn på laget.

Juniorlaget for 17/18 sesongen vil bestå av 6 jenter og 6 gutter, hvor halvparten skal gå med flagget på brystet for første gang. Alle fra den blomstrende 98- og 99-årgangen i norsk langrenn.

- Norge er verdensledende når det gjelder talentutvikling innenfor langrennssporten og vi er stolte av å samarbeide med skiforbundet om Morgendagens Helter-landslagene. De dyktige talentene som nå skal representere Norge har vist en sterk indre glød, tydelig læringsvilje og en imponerende innsats over tid, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Statoil Morgendagens Helter.

Den kommende skisesongen vil ha vinter OL i Pyeongchang som sitt naturlige høydepunkt, og trener for rekruttlandslaget Anders Bystrøm har et håp om at hans løpere skal blande seg inn i diskusjonen om hvem som skal tas ut i OL- og VM troppene i årene som kommer.

- Vi har fått inn mange nye navn på Morgendagens Helter rekruttlag og vi har fått en interessant miks i treningsgruppen. Det er mye verdenscuperfaring i troppen og målet er å skape en treningskultur der alle bidrar til at alle utøverne skal utvikle seg videre, sier Bystrøm.

De utøverne som skal gå for Morgendagens Helter-rekruttlandslag 2017/2018 er:

Navn

Klubb

Lotta Udnes Weng

Nes Ski

Mari Eide

Øystre Slidre IL

Marte Mæhlum Johansen

Østre Toten Skilag

Silje Øyre Slind

Oppdal IL

Tiril Udnes Weng

Nes Ski

Daniel Stock

Vadsø IL

Magnus Stensås

Tydal IL

Martin Løwstrøm Nyenget

Lillehammer SK

Mathias Rundgreen

Byåsen SK

Mattis Stenshagen

Follebu SK

De utøverne som skal gå for Morgendagens Helter-juniorlandslag 2017/2018 er:

Navn

Klubb

Jon Rolf Skamo Hope

Hyen

Thomas Helland Larsen

Fossum

Vebjørn Hegdal

Larvik

Harald Østberg Amundsen

Asker

Håvard Moseby

Kjelsås

Filip Fjeld Andersen

Geilo

Mathilde S Myhrvold

Vind

Katrine Seim

Hol

Lone Johansen

Melhus

Martine Engebretsen

Heming

Kristine Stavås Skistad

Konnerud

Emma Skjoldli

Bulken

nif-epi04, 04
Foto: Beate Oma Dahle / NTB