Hopp til innhold

Finalen sprint Skandinavisk cup Lillehammer før jul

Skandinavisk Cup fortsetter i Lahtis

Til helga er det klart for nye renn i Skandinavisk Cup i langrenn. Sindre Bjørnestad Skar og Marthe Kristofferen med pallplasseringer i sprint lørdag.

Over 100 norske seniorløpere, med navn som Pål Golberg og Ola Vigen Hattestad i spissen, reiser til Lahti for å gjennomføre andre runde i Skandinavisk Cup.

Programmet:  

Fredag 6.jan: Sprint fri teknikk (utsatt til lørdag på grunn av kulde)
Lørdag 7.jan: 10/15 km klassisk
Søndag 8.jan: 7,5+7,5/15+15 km skiathlon (deltakerbegrensing, Avlyst)

Omtale lørdag, sprint:
Sindre Bjørnestad Skar var best av de norske sprinterne, men ble slått av to svensker i Lahtis. Det var Oskar Svensson og Karl-Johan Westberg tok sørget for dobbelt svensk i sprinten i Skandinavisk cup i Lahtis lørdag formiddag. Den snart 25 år gamle landslagsløperen fra Bærums Verk og Hauger IF har blant annet en tredjeplass fra verdenscuprennet i sprint i Davos før jul. Han er en av flere kandidater til en plass på det norske VM-laget i sprint 23. februar i Lahtis. Sondre Turvoll Fossli og Johannes Høsflot Klæbo ble nummer fire og fem i sprintfinalen. Begge imponerte i VM-løypene, men Bjørnestad Skar var den bedre av nordmennene i dag. Høsflot Klæbo ble nummer tre i prologen. I kvinneklassen var Hanna Falk best. Hun vant foran Anna Dyvik. Marthe Kristoffersen tok tredjeplassen, mens Tiril Udnes Weng ble nummer fem.

Forhåndssak
Rennene i Lahtis blir viktige i forhold til VM-uttaket for menn senere i vinter. Sprinten fredag utsatt til lørdag på grunn av kulde.
- Det blir som en liten generalprøve å regne for det som skal skje senere i vinter. Sprinten fredag vil være viktig for de som ønsker å kvalifisere seg til sprinten i VM. Alle fra vårt sprintlandslag med unntak av Finn Hågen Krogh går rennet. Samtidig vil mange utfordrere fra Norge reise over for å markere seg, sier landslagssjef Vidar Løfshus.

Startfeltet i Lahtis blir dermed knallsterkt. Flere av verdens beste langrennsutøvere er ventet til VM-byen.

Sammenlagt etter første runde på Lillehammer leder Lotta Udnes Weng og Niklas Dyrhaug. De er begge i Tour de Ski, så vi vil få nye ledere etter runden i Lahti. 

Merk: I Skandinavisk Cup har vi fra denne sesongen innført 50-poeng-skala (vinner får 50 poeng, ikke 100), for å gjøre konkurransen tettere og litt mer spennende. 

NB! Liste over startberettigede i søndagens skiathlon for menn (max 120 løpere)  Reserver vil bli flyttet opp ved forfall. 

Scandinavian Cup-webside

Info til norske deltakere 

Mer informasjon om helga på skiforbundet.no

NIF-EPI01, 01
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix