Hopp til innhold

Åge Skinstad (NTB scanpix)

Norsk-svensk skitour bekreftet

Norge og Sverige la i dag fram sin søknad om en ny langrenns-tour i 2020 på FIS’ høstmøte i Zurich. Edinburgh er foreslått som vertskap for prologen.

 – Å få en egen ski-tour i et av verdens mest langrennsinteresserte områder blir fantastisk. Vi får vist frem idretten vår på en måte som vil gi et løft for langrennssporten. Det at prologen legges til Skottland er et viktig ledd i å invitere flere nasjoner inn i langrennsverdenen, sier Åge Skinstad, Norgesrepresentant i World Cup komiteen i FIS.


Vidar Løfshus. Foto: NTB scanpix

I tillegg til renn i Östersund, Åre og Trondheim vil det bli en etappe fra Sverige til Norge hvor detaljer ennå ikke er fastsatt. Det er første gang i historien at World Cup-sirkuset i langrenn kommer til Skottland. Touren vil strekke seg over drøyt to helger midtveis i februar 2020.
– Vi gleder oss til å jobbe videre med detaljer rundt etapper og stilart, og jeg tror dette blir en spennende og attraktiv nyvinning for langrennssporten, sier Åge Skinstad.

Også sportssjef i langrenn, Vidar Løfshus, er fornøyd med responsen til FIS om en svensk-norsk tour.
– Dette blir fantastisk, og jeg vet våre utøvere har drømt om å få vise seg frem på hjemmebane. Her får vi en god mulighet til å vise frem andre sider ved sporten til et internasjonalt publikum, og ikke minst åpner det opp for spennende samarbeid med vår hyggeligste konkurrent i skisporet, sier Løfshus. 

NIF-EPI03, 03
Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix