Hopp til innhold

Hans Christer Holund (NTB scanpix)

Hans Christer Holund må operere skulderen

Langrennsløper Hans Christer Holund falt og fikk venstre skulder ut av ledd på breen i Stelvio i Italia for 14 dager siden.

Han har nå vært til vurdering hos spesialister i Norge. Etter vurdering av ortoped Cecilie Piene Schrøder på Louisenberg Sykehus, ble det besluttet å operere skulderen i nærmeste framtid.

Operasjonen gjør at Hans Christer er ute av vanlig langrennstrening i noen måneder framover, og vil slik det ser ut nå, ikke rekke å bli klar for konkurranser før nyttår. Han får nå tett oppfølging fra langrenns medisinske støtteapparat samt Olympiatoppen.

- Jeg er komfortabel med den beslutning legene har tatt, og ser fremover, sier Hans Christer Holund.
- Det viktigste nå er å følge de råd og det treningsregime som må til etter operasjonen for å bli helt frisk.

- Selv om Hans Christer nå må trene alternativt er han selvsagt velkommen til å delta på samlinger om dette er hensiktsmessig i forbindelse med opptreningen”, sier landslagstrener Tor Arne Hetland. ”Vil vi legge best mulig til rette for Hans Christer med målsetting om at han kan gå skirenn når han er klar for det og være tilbake i verdenscupsirkuset på nyåret, forteller leder av langrenns helseteam, Torger Hansen. 

Tidligere pressemelding:
Langrennsløper Hans Christer Holund skled på snøen da han gikk på beina ned fra løypa i Stelvio under langrennslandslagets høydeopphold.

Han slo skulderen i fallet og ble sendt direkte på sykehus i Sondalo for undersøkelse. 

- Skulderen var ute av ledd, det ble tatt røntgen og det var ingen tegn til brudd”, sier Espen Sjåberg, fysioterapeut i langrenns helseteam som var med Hans Christer til undersøkelse.

Hans Christer fikk satt skulderen på plass og er nå på vei tilbake til Livigno for å komme seg etter dagens hendelser.

nif-epi04, 04
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix