Hopp til innhold

Marit Bjørgen (NTB scanpix)

Marit støtter Martin

- Jeg støtter Martin i denne vanskelige tiden for han, og jeg har ett hundre prosent tillit til skiforbundets helseteam og øvrige støtteapparat.

- Selv har jeg medisinske tester som viser at jeg er kvalifisert til å bruke Symbicort. Jeg har godkjenning fra Det internasjonale Skiforbundet (FIS) og all forskning viser at denne astmamedisinen ikke har prestasjonsfremmende effekt hvis du ikke er astma-syk.

Det er Marit Bjørgen som kommer med denne støtteerklæringen til Martin Johnsrud Sundby, og hun legger til:
- I likhet med Martin kunne heller ikke jeg vært best i verden uten bruk av astma-medisiner. 

- Dette er ingen seier
Petter Northug jr. blir stående som vinner av Tour de Ski 2014/2015 etter at Martin Johnsrud Sundby er fradømt seieren. Men Petter jubler ikke.
- Det er ikke slik jeg ønsker å vinne touren, så dette er på ingen måte noen seier for meg, sier Northug. 

Sammen med landslagsløperne ble Northug jr. i går orientert om saken som er behandlet i idrettens voldgiftsdomstol. Johnsrud Sundby er ilagt to måneders utestengelse og fratatt seierne i to viktige løp for feil bruk av den lovlige og nødvendige astmamedisinen Ventoline. 

Landslagssjef Vidar Løfshus sier at han også var i kontakt med Martins lagkamerater på landslaget før dommen ble offentlig kjent onsdag formiddag.
- De støtter ham, og ser frem til at Martin kommer tilbake på samling, sier han.

NIF-EPI02, 02